Otvoren paviljon Srbije na Bijenalu u Veneciji

Izvor: Svet, 27.Maj.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren paviljon Srbije na Bijenalu u Veneciji

Na najznačajnijoj svetskoj smotri, Bijenalu arhitekture u Veneciji, u četvrtak u podne, otvorio je vrata paviljon Srbije, u kome boje naše zemlje brane Stefan Vasić, Ana Šulkić i Igor Sjeverac, sa radom “Heroik-fri šiping”.
Verovatno najmlađi autorski tim na ovoj uglednoj manifestaciji (u proseku im je 26 godina), svojom džinovskom plavom instalacijom (simboliše trag broda na vodi), dao je autentičan odgovor na temu koju je postavio umetnički direktor Bijenala Alehandro Aravena.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Srbija na 15. Bijenalu arhitekture

Izvor: SEEcult.org, 27.Maj.2016

Paviljon Srbije na 15. Bijenalu arhitekture u Veneciji, svečano otvoren 26. maja, predstavlja rad tročlanog autorskog tima “Heroic: Free Shipping” koji je kritički osvrt na profesionalne probleme mladih arhitekata, predstavljen u vidu monumentalne instalacije plave boje koja je osmisljena kao...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.