Odri Hepbern, misionarka ljubavi

Izvor: Scandal.rs, 04.Maj.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odri Hepbern, misionarka ljubavi

Najgracioznija zvezda zlatnog doba Holivuda, oličenje prefinjenosti i stila najviše klase koji se, i nakon više od pola veka, sa jednakim oduševljenjem citiraju u svim modnim magazinima, rano detinjstvo provela je kao princeza, kraj Drugog svetskog rata dočekala je gladna i bolesna, a drugi deo svog života posvetila borbi za spas čovečanstva.

Najviše me plaše i bole ljudske patnje. Za vreme nemačke okupacije videla sam toliko ružnih stvari, a ti košmari me i danas bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << iz sna – govorila je, putujući i prikupljajući donacije za nesrećnu decu sveta, u svojoj misiji ambasadorke dobre volje Unicefa. Izgladnelim mališanima u Somaliji, Etiopiji i drugim siromašnim mestima planete donosila je hranu, osiguravala medicinsku pomoć, obrazovanje i nadu da postoji bolje sutra. I da se njen lik nikada nije pojavio na filmskom platnu i osvojio srca miliona ljudi na svim meridijanima, Odri Hepbern bila bi upamćena po humanosti i dobroti koje je nesebično širila oko sebe.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Odri Hepbern, misionarka ljubavi

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.