OTIŠAO ENDI FREJZER: Preminuo jedan od autora rok himne All Right Now

Izvor: Kurir, 18.Mar.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTIŠAO ENDI FREJZER: Preminuo jedan od autora rok himne All Right Now

LOS ANĐELES - Basista benda "Free" Endi Frejzer, jedan od autora rok himne "All Right Now" preminuo je u Kaliforniji.

Frejzer (62) je živeo u kalifornijskoj pustinjskoj komuni Temekula gde je preminuo u ponedeljak. Uzrok smrti je nepoznat.

Sa 15 godina Frejzer je kratko bio član benda Džon Mejol i Bluzbrekjers koji je služio kao "vežbalište" za mlade britanske rokere uključujući Erika Kleptona i Mika Tejlora.U roku od godinu dana Frejzer je formirao "Free" čiji je najistaknutiji član bio pevač i gitarista Pol Rodžers koji će kasnije biti frontmen grupa "Bad Company" i "The Firm". Najveći hit benda "Free" bila je numera "All Right Now".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Preminuo Andy Fraser, basista benda Free

Izvor: BalkanRock.com, 19.Mar.2015, 10:03

Andy Fraser, basista benda Free, jedan od autora rock himne “All Right Now“, preminuo je u ponedeljak u 62. godini nakon višegodišnje borbe sa sidom.Rođen je u Londonu, 3. jula. 1952. godine. Sa samo 15 godina na kratko je bio član benda John Mayall & the Bluesbreakers, u kojem su u to vreme...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.