Na sezonskog radnika u Kikindi se izlila voda temperature 120 stepeni

Izvor: Svet, 21.Avg.2014, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sezonskog radnika u Kikindi se izlila voda temperature 120 stepeni

Sezonski radnik Dragan Rofa ( 29) povređen je u firmi “Prima produkt” u Kikindi u noći između 18. i 19. avgusta, oko tri sata ujutro, jer se na njega prolila vrela voda iz fabričkog uređaja čija je temperatura oko 120 stepeni.
Radnik je zadobio opektone na oko 60 odsto povšine kože i nalazi se na lečenju na Odeljenju intezivne nege u Urgentnom centru u Novom Sadu. Radnik je zadobio teže telesne povrede, jer je temperatura pare i vode oko 120 stepeni, ali još nije poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << stepen opekotina.
Policijska uprava nije saopštila nikakve podatke o ovoj nesreći, jer se okolnosti još uvek ispituju. Prema nezvaničnim informacijama, radnik Dragan Rofa nije poštovao propisane procedure u procesu rada, a nisu ih poštovali ni njegovi rukovodici, pa nadležne inspekcije još ispituju sve okolnosti ove nesreće.
Radnik Dragan Rofa angažovan je preko Omladinske zadruge “Metalac” i u ovoj fabrici radio je radio i prošle godine tokom kampanje prerade povrća.
Fabrika “Prima produkt” izdala je saopštenje u kojem navodi da je radnik Dragan Rofa angažovan je ako fizički radnik na privremenim i povremenim poslovima i da je kod njih radio i prošle godine tokom kampanje prerade povrća.
“Radnik poznaje poslove u fabrici i prošao je potrebnu obuku. Još su nepoznate okolnosti pod kojim se dogodio nesrećan slučaj, a uviđaj je izvšio inspektor MUP-a i inspektor zaštite na radu, a saslušani su i svedoci. Hitna pomoć je odmah pozvana i radnim je prevezen u kikindsku bolnicu, a odatle iste večeri u bolnicu u Novi Sad. U stalnom smo kontaktu s porodicom Dragana Rofe, obezbeđujemo neophodne lekove i pratimo stanje povređenog radnika”, saopštila je “Prima produkt”.
 
Izvor: Blic
Foto: Print Screan sa promo videa, zvanični sajt

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Teška nesreća u fabrici "Primaprodukt"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014, 18:42

U nesreći u fabrici "Primaprodukt" u Kikindi, teške telesne povrede zadobio je Dragan R. (29) iz Kikinde. Nakon ukazane prve pomoći u kikindskoj Opštoj bolnioci, Dragan R. hitno je prevežen u novosadski Urgentni centar. Prema poslednjim informacijama, zdravstveno stanje Dragana R. je još uvek teško...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.