#MojaKravicaFoodTalk2016 – Jelena Bačić Alimpić: Nisam prihvatila trend “prvo fotografišem, pa onda jedem”

Izvor: Svet, 30.Maj.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#MojaKravicaFoodTalk2016 – Jelena Bačić Alimpić: Nisam prihvatila trend “prvo fotografišem, pa onda jedem”

Najveća regionalna konferencija o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk 2016” održaće se u petak 3. juna u sklopu turističkog kompleksa “Ribarsko Ostrvo“. “Moja Kravica Food Talk 2016” okuplja stručnjake, proizvođače, kompanije, medije i poznate ličnosti koji će pričati o aktuelnim temama iz sveta gastronomije i vina.
Konferenciju otvara Christine Moro, Ambasadorka Francuske, Goran Sečujski, sekretar za privredu Grada Novog Sada, a svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << prisutnima obratiće se i Ženja Aćimović, glavna urednica kulinarskih izdanja Color Press Grupe. Ovogodišnja konferencija, pod sloganom “Food Revolution“, predstaviće nove tehnike i trendove u globalnoj kuhinji, novu publiku restorana u regionu kao i nova imena na regionalnoj vinskoj sceni.
Pored zanimljivih panela i studija slučaja posetioci “Moja Kravica Food Talk 2016” konferencije imaće priliku da degustiraju hranu i vino u Experience Zone-i gde će se predstaviti više od 20 izlagača iz regiona.
Moderator panela “Sweet Revolution: Inovacije u poslastičarstvu” biće književnica Jelena Bačić Alimpić.
Da li u svoju kuhinju uvodiš novitete, nove tehnike, recepte ili si više tradicionalista po pitanju kuvanja?
– I jesam i nisam tradicionalista. Volim tradicionalna jela sa našeg podneblja, ali i da eksperimentišem sa novim receptima i ukusima. Takođe, gde god da putujem po svetu, uvek probam specijalitete lokalne kuhinje, pa čak i kada nisu po mom ukusu.
Da li si prihvatila trend “prvo fotografišem, pa onda jedem”?
– Ne.
Da li čaša dobrog vina ili ukusna hrana daju bolju inspiraciju za pisanje knjiga?
– Časa vina svakako, ali moram priznati da dok pišem i dok sam u procesu stvaranja novog književnog dela, na hranu retko pomislim.
Kompletan program i satnicu konferencije, kao i informacije o prijavama za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2016/

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

#MojaKravicaFoodTalk2016 – Jelena Bačić Alimpić: Nisam prihvatila trend “prvo fotografišem, pa onda jedem”

Izvor: Scandal.rs, 30.Maj.2016

Najveća regionalna konferencija o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk 2016” održaće se u petak 3. juna u sklopu turističkog kompleksa “Ribarsko Ostrvo“. “Moja Kravica Food Talk 2016” okuplja stručnjake, proizvođače, kompanije, medije i poznate ličnosti koji će pričati o aktuelnim...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.