Izvor: Poznati.info, 20.Okt.2012, 09:54

Mladen Nelević Biografija

Mladen Nelević Biografija

Mladen Nelević je poznati srpski gumac koji je rođen 13. januara 1957. godine u Zenici. Starija publika pamti ovoga glumca kao legendarnog profesora iz predstave Sarajevska audicija. Mlađe generacije trenutno ga upoznaju kroz likove u gledanim TV serijama Vojna akademija i Budva na pjenu od mora.

Na dugačkom profesionalnom putu, na kojem su ga pre jedne decenije šire narodne mase upoznale u seriji M(j)ešoviti brak i unele >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << čari popularnosti u njegov život, Mladen nikada nije težio slavi bez pokrića. Kad mu to obaveze dozvole, sa suprugom Slavkom često odlazi u jedno selo nadomak Podgorice gde ima vikendicu i to mesto predstavlja idealnu oazu za ovaj bračni par.

Filmografija:

1980.-te:

1982. Nastojanje

1983. Vatrogasac (TV) – Petar

1983. Pismo – Glava – Baja Ujević

1984. Veliki talenat (TV) – Tunjo

1985. Budite isti za 20 godina (TV)

1985. Audicija (TV)     - Srboljub Šaulić

1985. Ada (TV) – Ćiro

1985. Brisani prostor (TV serija) – Fil

1985. Šest dana juna – Zdravko

1986. Dobrovoljci

1986. Lepota poroka – Nosač

1986. Ovo malo duše (TV)

1986. Vrenje (TV) – Rodoljub Čolaković „Rozenko“

1986. Ja sam starinski ormar (TV) – Nosač

1986. Misija majora Atertona (serija) – Partizan bundžija

1986. Ovo malo duše – Lekar

1986. Vrijeme prošlo – vrijeme sadašnje (serija)

1986. Špadijer – jedan život – Časlav Špadijer

1987. Tempi di guera

1987. Život radnika

1987. Na putu za Katangu – Visoki

1988. Portret Ilije Pevca (mini-serija) – Joviša

1988. Haustorče (TV)

1988. Azra – Hamo

1988. Vanbračna putovanja – Đetić

1988. Vuk Karadžić (serija) – Vladika Petar II Petrović Njegoš

1989. Hajde da se volimo 2 – Komandir vatrogasaca

1990.-te:

1990. Volio bih da sam golub

1990. Poslednji valcer u Sarajevu – Vlado Slijepčević

1994. Večita slavina (TV)

1994. Magareće godine – Zorin otac

1995. Složna braća (serija) – Vukadin/Milojica/Radojica

1999. U ime oca i sina – Milorad

2000.-te:

2000. Gorski vijenac (TV) – Vuk Mandušić

2003. M(j)ešoviti brak – Vojinov brat Milun

2005. Ivkova slava

2006. Sedam i po – Bure

2006. Guča! – Sačmo

2006. Ljubav, navika, panika (serija) – Katić

2007. Naša mala klinika (serija) – Sreten Pejović “Pejo”

2007. Klopka – Marko

2007. Agencija za SiS (serija) – Bonjo Mrsikić

2007. Promeni me – Inspektor Biković

2007. Kafanica blizu SiS-a (serija) – Bonjo Mrsikić

2008. Gledaj me – Jovan Petrović

2008. Čitulja za Eskobara – Inspektor Savić

2008. Ljubav i mržnja (serija) – Kum Aleksa

2008. To toplo ljeto (serija) – Milivoje Šolaja

2008. Selo gori, a baba se češlja (TV serija) – Krle

2009. Selo gori… i tako – Krle

2010.-te:

2010. Motel Nana – Direktor škole

2010. Pare ili život (serija) – Rajko

2011. Dva smo svijeta različita (serija) – Milun

2011. Kako su me ukrali Nemci – Aleksov prijatelj

2011. Lokalni vampir

2011. Parada – Boro

2012. Bilo jednom u Crnoj Gori

2012. Budva na pjenu od mora – Jovo Radmilović

2012. Vojna akademija (serija) – Desimir Džaković

Mladen Nelević

Izvor i foto: WP, Puls, Story

Nastavak na Poznati.info...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva ovog sajta, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite kako bi uklonili sporni sadržaj.