Izvor: Poznati.info, 20.Okt.2012, 09:54

Mladen Nelević Biografija

Mladen Nelević Biografija

Mladen Nelević je poznati srpski gumac koji je rođen 13. januara 1957. godine u Zenici. Starija publika pamti ovoga glumca kao legendarnog profesora iz predstave Sarajevska audicija. Mlađe generacije trenutno ga upoznaju kroz likove u gledanim TV serijama Vojna akademija i Budva na pjenu od mora.
Na dugačkom profesionalnom putu, na kojem su ga pre jedne decenije šire narodne mase upoznale u seriji M(j)ešoviti brak i unele čari popularnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << u njegov život, Mladen nikada nije težio slavi bez pokrića. Kad mu to obaveze dozvole, sa suprugom Slavkom često odlazi u jedno selo nadomak Podgorice gde ima vikendicu i to mesto predstavlja idealnu oazu za ovaj bračni par.
 
Filmografija:
1980.-te:
1982. Nastojanje
1983. Vatrogasac (TV) – Petar
1983. Pismo – Glava – Baja Ujević
1984. Veliki talenat (TV) – Tunjo
1985. Budite isti za 20 godina (TV)
1985. Audicija (TV)     - Srboljub Šaulić
1985. Ada (TV) – Ćiro
1985. Brisani prostor (TV serija) – Fil
1985. Šest dana juna – Zdravko
1986. Dobrovoljci
1986. Lepota poroka – Nosač
1986. Ovo malo duše (TV)
1986. Vrenje (TV) – Rodoljub Čolaković „Rozenko“
1986. Ja sam starinski ormar (TV) – Nosač
1986. Misija majora Atertona (serija) – Partizan bundžija
1986. Ovo malo duše – Lekar
1986. Vrijeme prošlo – vrijeme sadašnje (serija)
1986. Špadijer – jedan život – Časlav Špadijer
1987. Tempi di guera
1987. Život radnika
1987. Na putu za Katangu – Visoki
1988. Portret Ilije Pevca (mini-serija) – Joviša
1988. Haustorče (TV)
1988. Azra – Hamo
1988. Vanbračna putovanja – Đetić
1988. Vuk Karadžić (serija) – Vladika Petar II Petrović Njegoš
1989. Hajde da se volimo 2 – Komandir vatrogasaca
 
1990.-te:
1990. Volio bih da sam golub
1990. Poslednji valcer u Sarajevu – Vlado Slijepčević
1994. Večita slavina (TV)
1994. Magareće godine – Zorin otac
1995. Složna braća (serija) – Vukadin/Milojica/Radojica
1999. U ime oca i sina – Milorad
 
2000.-te:
2000. Gorski vijenac (TV) – Vuk Mandušić
2003. M(j)ešoviti brak – Vojinov brat Milun
2005. Ivkova slava
2006. Sedam i po – Bure
2006. Guča! – Sačmo
2006. Ljubav, navika, panika (serija) – Katić
2007. Naša mala klinika (serija) – Sreten Pejović “Pejo”
2007. Klopka – Marko
2007. Agencija za SiS (serija) – Bonjo Mrsikić
2007. Promeni me – Inspektor Biković
2007. Kafanica blizu SiS-a (serija) – Bonjo Mrsikić
2008. Gledaj me – Jovan Petrović
2008. Čitulja za Eskobara – Inspektor Savić
2008. Ljubav i mržnja (serija) – Kum Aleksa
2008. To toplo ljeto (serija) – Milivoje Šolaja
2008. Selo gori, a baba se češlja (TV serija) – Krle
2009. Selo gori… i tako – Krle
 
2010.-te:
2010. Motel Nana – Direktor škole
2010. Pare ili život (serija) – Rajko
2011. Dva smo svijeta različita (serija) – Milun
2011. Kako su me ukrali Nemci – Aleksov prijatelj
2011. Lokalni vampir
2011. Parada – Boro
2012. Bilo jednom u Crnoj Gori
2012. Budva na pjenu od mora – Jovo Radmilović
2012. Vojna akademija (serija) – Desimir Džaković
 
Mladen Nelević

Izvor i foto: WP, Puls, Story
Slične, interesantne teme:Mima Karadžić BiografijaMilan Lane Gutović BiografijaRadoš Bajić Biografija

Nastavak na Poznati.info...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva ovog sajta, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite kako bi uklonili sporni sadržaj.