(LIVESTREAM) Domaće zvezde najavljuju koncert u čast legendarnog Laze Ristovskog (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Okt.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(LIVESTREAM) Domaće zvezde najavljuju koncert u čast legendarnog Laze Ristovskog (VIDEO)

U Art kafeu u "Sava Centru" u toku je konferencija za medije povodom koncerta "Iza horizonta!" u čast Laze Ristovskog. U ime prijatelja i saradnika slavnog muzičara, koji će nastupiti na koncertu, govore Aleksandar Lokner (Bajaga i Instruktori), Milan Đurđević (Neverne bebe) i Sloba Dragović (Gis Maj Es).

O ideji i značaju koncerta koji će samo tada i nikada više u spomen na delo Laze Ristovskog okupiti preko 60 učesnika među kojima i najcenjenije instrumentaliste ex Yu regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kao i o izložbi neobjavljenih arhivskih fotografija iz Lazinog života koja će biti otvorena 19.oktobra u Mixer Houseu, govoriće idejni tvorci projekta "Iza horizonta!“ Sanda Ristovski Grlić, ćerka Laze Ristovskog i zet Ivan Grlić, multimedijalni umetnik.

Pratite konferenciju uživo:



Podsećamo, u znak sećanja na jednog od omiljenih muzičara ex Yu prostora Lazu Ristovskog, člana “Bijelog dugmeta” i “Smaka”, kompozitora, producenta i aranžera, 9.novembra će u Sava Centru biti održan koncert “Iza horizonta!”.

Najznačajniji Lazini saradnici na čelu sa Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, prijatelji iz grupe “Smak”, Kiki i Piloti, Neverne Bebe, Yu grupa, Kepa & Free Spirits, Aleksandar Lokner, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Zana, Boki Milošević, Bilja Krstić, Ogi Radivojević, Gis maj Es, Nikola Čuturilo Čutura, Johnny Ranković, glumac Lazar Ristovski i mnogi drugi podsetiće publiku na opus i značaj ovog velikog umetnika kroz osvrt na njegove najpoznatije hitove jugoslovenske rok, instrumentalne i filmske muzike.

Karte se mogu kupiti na blagajni Sava Centra kao i u Gigstix prodajnoj mreži u okviru koje su ulaznice od 1200 dinara već rasprodate. Svih karata još uvek ima na blagajni Sava Centra.

Koncert “Iza horizonta!” je deo istoimenog projekta koji su u znak sećanja na prerano preminulog umetnika osmislili njegova kći Sanda i zet Ivan Grlić a u toku je i snimanje dokumentarnog filma kao i pripremanje izložbe koja će biti otvorena u prostoru Mixer House-a 19.oktobra u 19 časova sa još neobjavljenim arhivskim fotografijama iz Lazinog života i rada.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Više od 60 muzičara na koncertu u čast Lazi Ristovskom

Izvor: B92, 11.Okt.2016

U znak sećanja na jednog od omiljenih muzičara ex-Yu prostora, člana "Bijelog dugmeta" i "Smaka", kompozitora, producenta i aranžera Lazu Ristovskog, 9. novembra u Sava centru biće održan koncert "Iza horizonta", koji će okupiti više od 60 muzičara...Prijatelji i saradnici Laze Ristovskog -...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.