Kreativna imaginacija: Izložba radova Dragana Ilića

Izvor: Scandal.rs, 25.Okt.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna imaginacija: Izložba radova Dragana Ilića

Ilić će predstaviti crteže, instalacije i performanse koji poseduju elemente apstraktne i konceptualne umetnosti, op-arta, bodi arta, kompjuterski generisane i procesualne umetnosti, ali i odlike postumetničke izvedbe. Na ovogodišnjem festivalu „Ars elektronika” u Lincu Ilić se predstavio performansom/instalacijom „RoboAction A1K1” kada je, prikačen na programiranu robotsku ruku (DI uređaj za slikanje), „crtao” istovremeno sa 900 grafitnih olovaka, grafita i uljanih pastela (štapića) >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << po velikim komadima papira kreirajući specifični vizuelni stil.

Dragan Ilić je rođen 1948. godine u Begaljici (Jugoslavija). Naturalizovan Amerikanac od 1999. godine. Živi u New York-u od 1977. godine.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Kreativna imaginacija: Izložba radova Dragana Ilića

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Kreativna imaginacija: Izložba radova Dragana Ilića

Izvor: Svet, 25.Okt.2016

Dragan Ilić, umetnik koji živi i radi na relaciji Beograd–Njujork, poznat po svom multidisciplinarnom radu u istraživanju novih naučnih mogućnosti prilikom kreiranja eksperimentalnih radova, predstaviće svoj bogat opus večeras u 19 časova u Muzeju nauke i tehnike.. . Ilić će predstaviti...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.