ILUZIJE - Potresna priča o čuvenom poljskom slikaru!

Izvor: Svet plus, 27.Jun.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ILUZIJE - Potresna priča o čuvenom poljskom slikaru!

Film "Iluzije" je najtoplija preporuka za sve one koji vole poljsku kinematografiju i prate rad čuvenog reditelja Andžeja Vajde, koji pored Romana Polanskog i Džerzi Skolimovskog spada u grupu najpriznatijih poljskih filmskih stvaraoca.

Film „Iluzije” je strastveni biografski film o avangardnom umetniku, Vladislavu Stržeminskom, koji se borio protiv staljinističke rigidnosti i sopstvenog invaliditeta kako bi unapredio svoja progresivna shvatanja umetnosti. Vajda je u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << prikazao borbu svog omiljenog umetnika, Stržeminskog, ali se ne usresređuje samo na karakter slikara, već i na istorijski kontekst koji igra važnu ulogu u priči.

Domaća publika će od 29. juna imati priliku da pogleda film „Iluzije” u bioskopima Dvorana Kulturnog Centara Beograd, Tuckwood, Bioskop Vlada Divljan, Dvorana Doma Sindikata, kao i u bioskopu Vilin grad u Nišu.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

U bioskopima: Iluzije

Izvor: DANuBeogradu.rs, 27.Jun.2017

Potresni film „Iluzije“ o čuvenom poljskom slikaru prikazivaće se u bioskopima od 29. juna. Film „Iluzije“ je najtoplija preporuka za sve one koji vole poljsku kinematografiju i prate rad čuvenog reditelja Andžeja Vajde, koji pored Romana Polanskog i Džerzija Skolimovskog spada u grupu najpriznatijih...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.