Francuskinje decenijama strogo kriju tajnu elegantne mršavosti. I obradovaće vas

Izvor: Svet, 27.Okt.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuskinje decenijama strogo kriju tajnu elegantne mršavosti. I obradovaće vas

Sir, čokolada, vino, bez opterećivanja – za prosečnu Francuskinju ovo je svakodnevica. I stranci su se oduvek pitali kako im uspeva da budu tako zanosne i mršave kad redovno uživaju u “grešnim zadovoljstvima” od kojih se ostatku sveta stvara topli pokrivač na stomaku. Stvar je, zapravo, vrlo prosta, ali neočekivana. Bar za naše poimanje ishrane i umetnosti življenja.
Guliver/Getty Images Predstavljamo vam 10 pravila u ishrani koje su vekovima deo francuske tradicije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << zahvaljujući kojima su njihove dame među najlepšim, ali i najzadovoljnijim ženama na svetu.
1. Hrana je svetinja
Ovo je osnovni postulat svakog Francuza kad je ishrana u pitanju. Sto za ručavanje je oltar i tako mu se i pristupa – sa poštovanjem, pažnjom i ljubavlju. To pre svega znači da brza hrana ne dolazi u obzir. One obično ručaju i večeraju u restoranima ili kafeima, a obrok je povod da se uživa u lepoti i da se ona podeli sa prijateljima. Količinama se ne opterećuju, ali su kvalitetom i izgledom hrane opsednuti. Samo takva hrana je i hrana za dušu (ako je verovati njima na reč).
2. Uvek izaberi kvalitet
Najbolje, najsvežije, probrano – ovo je uvek prvi izbor jedne prosečne Francuskinje. Pre će se odlučiti za manje, a skuplje i kvalitetnije, nego za više, a jeftinije. Malo dobre crne čokolade ili domaće torte pre nego mnogo jeftinog sladoleda, malo sveže ribe, pre nego mnogo jeftine piletine sumjivog porekla.
Guliver/Getty Images 3. Spustite viljušku na tanjir
Francuskinja u jelu voli da uživa polako. Ona neće navaliti na porciju koliko god da je gladna, već će između zalogaja viljušku spustiti i to vreme posvetiti da ćaska s prijateljima. Žvakaće polako, a posvetiće se svakom zalogaju. Obrok je prilika da se slavi dobar ukus i prijateljstvo.
Pročitajte i… Dijeta u kojoj nema odricanja i gladovanja, a kilogrami nestaju! Evo i kako!

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.