“Folksvagen” zbog uštede smanjuje broj verzija svojih modela

Izvor: Svet, 30.Nov.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Folksvagen” zbog uštede smanjuje broj verzija svojih modela

Folksvagen je saopštio da će smanjiti broj verzija i paketa opreme svojih modela kako bi uštedeo 1,9 milijardi evra neophodnih za sanaciju štete prouzrokovane dizel-skandalom.
Na taj način biće smanjeni trškovi proizvodnje, a ova mera štednje za sada je potvrđena za modele marke Folksvagen, prenosi b92.net.
Da bi se plan štednje u potpunosti realizovao, predviđeno je i smanjenje bonusa koje kompanija isplaćuje svojim rukovodiocima.
Zahvaljujući navedenim merama, Folksvagen >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << neće morati da pribegava meri otpuštanja radnika, kako bi uštedeo potrebna sredstva.
Šef Folksvagena, Herbert Dies, procenio je da taj brend može ukupno da uštedi do 5 milijardi evra, ali za to je potrebno da smanji planirane investicije na godišnjem nivou za milijadu evra.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

“Folksvagen” zbog uštede smanjuje broj verzija svojih modela

Izvor: Scandal.rs, 30.Nov.2015

Folksvagen je saopštio da će smanjiti broj verzija i paketa opreme svojih modela kako bi uštedeo 1,9 milijardi evra neophodnih za sanaciju štete prouzrokovane dizel-skandalom...Na taj način biće smanjeni trškovi proizvodnje, a ova mera štednje za sada je potvrđena za modele marke Folksvagen,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.