Filmska legenda Omar Šarif boluje od Alchajmera

Izvor: Svet, 24.Maj.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska legenda Omar Šarif boluje od Alchajmera

Filmska legenda Omar Šarif se već duže vreme ne pojavljuje u javnosti, a španski list “Mundo” piše da egipatski glumac već tri godine ima Alchajmerovu bolest.
“Ne zna se tačno koliko je bolest uznapredovala, ali je očigledno da će biti sve gore i gore”, izjavio je nedavno listu Šarifov sin, Tarek El-Šarif.
On je objasnio da njegov otac ne može da se seti pojedinih detalja iz svog života, mada je još svestan da je poznat glumac.
“Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << dešava se da traži bivšu suprugu Faten Hamama koja je umrla pre nekoliko meseci”, kazao je El-Šarif.
“Dešava mu se da bude potpuno zbunjen, mada postoje trenuci kada se dobro oseća”, objasnio je on.
Omar Šarif, široj publici najpoznatiji po ulozi doktora Živaga u istoimenom filmu Dejvida Lina iz 1965, rođen je 1932. u Aleksandriji, u Egipru.
Proslavio se 1962. godine ulogom u filmu “Lorens od Arabije” za koju je bio nominovan za Oskara.
Tokom karijere snimio je više od 60 filmova sarađujući kako sa egipatskim tako i sa evropskim i holivudskim rediteljima. Poslednji put se pojavio na velikom platnu 2013. u filmu Rock the Casbah Lejle Marakči.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Filmska legenda Omar Šarif boluje od Alchajmera

Izvor: Scandal.rs, 24.Maj.2015

Filmska legenda Omar Šarif se već duže vreme ne pojavljuje u javnosti, a španski list “Mundo” piše da egipatski glumac već tri godine ima Alchajmerovu bolest...“Ne zna se tačno koliko je bolest uznapredovala, ali je očigledno da će biti sve gore i gore”, izjavio je nedavno listu Šarifov...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.