Fanovi pokrenuli peticiju: Kuću Džima Morisona pretvoriti u spomenik

Izvor: Scandal.rs, 07.Maj.2015, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fanovi pokrenuli peticiju: Kuću Džima Morisona pretvoriti u spomenik

Obožavaoci Džima Morisona, pevača grupe “The Doors”, pokrenuli su peticiju u pokušaju da sačuvaju njegov dom u Nju Meksiku.

Obožavaoci žele da se kuća u kojoj je Morison živeo kao dečak proglasi istorijskim mestom i svrsta na listu turističkih atrakcija Albukerkija.

Fanovi tvrde da je odrastanje u Albukerkiju “obeležilo” Morisona i da bi grad trebalo da se oduži jednoj od ikona rokenrola.

Muzičar je u Albukerkiju živeo od svoje 12. do >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << 14. godine dok je njegov otac bio stacioniran u vojnoj bazi Kirtland.

U svojoj biografiji Morison je pisao o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradala porodica američkih Indijanaca. Nesreća se najverovatnije dogodila u Nju Meksiku i imala je trajan uticaj na Morisonove pesme i poeziju.

Džim Morison preminuo je 1971. u Parizu.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.