(FOTO) KOMEMORACIJA MONTENU: Šerbedžija zaplakao za Kemom

Izvor: Kurir, 27.Jan.2015, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) KOMEMORACIJA MONTENU: Šerbedžija zaplakao za Kemom

Komemoraciju povodom smrti pevača došlo mnogo kolega, a poslednje zbogom uputio mu je i bivši predsednik Hrvatske Josipović

Komemoracija povodom smrti Kemala Montena održana je juče na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Od popularnog pevača oprostilo se više od hiljadu ljudi, a vidno potreseni bili su Aki Rahimovski, Rajko Dujmić, Sandi Cenov i Miro Ungar, koji su sve vreme stajali pored kovčega. Od omiljenog Sarajlije, koji je proteklih godina živeo u Zagrebu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << došao je da se oprosti i bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Od Šerbedžije pesma

- Teško je poverovati da Kemo više nije s nama. Ne postoji čovek koji ga nije voleo - rekao je Vlado Kalember.

Rade Šerbedžija, veliki prijatelj Kemala Montena koji po saznanju da ga je izgubio nije mogao da izusti ni reč, pročitao je pesmu, a glas mu je podrhtavao. Suze su krenule. Od kantautora koga je volela cela bivša Jugoslavija oprostio se i njegov dobar prijatelj Mladen Grdović, koji je doputovao iz Zadra.

- Jako sam tužan. Bili smo prijatelji 35 godina, zajedno smo nastupali na turnejama po Americi i Kanadi. Bio je duša od čoveka - rekao je Grdović.

Saša Matić rasplakao Sarajlije

SUZE NA KONCERTU U KEMINU ČAST

Saša Matić prošlog vikenda održao je koncert u Sarajevu koji je posvetio svom velikom prijatelju Kemalu Montenu. On je pred publiku izašao pevajući Keminu numeru „Sarajevo, ljubavi moja“. Već s prvim taktovima halom se prolomio aplauz, a bilo je i suza, koje nisu skrivali ni Dona Ares, koja se bori s rakom, i Hari Varešanović.

- Ne volim patetiku niti želim da rečima skrnavim naše prijateljstvo opisujući Kemu ili objašnjavajući koliko mi je teško zbog njegovog odlaska. Veliki umetnik, a još veći čovek, koji će nastaviti da živi kroz svoje hitove - rekao je Matić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.