Zakon o energetici do kraja godine

Izvor: S media, 10.Jul.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o energetici do kraja godine

Državni sekretar u Ministarstvu energetike Nikola Rajaković izrazio je danas uverenje da će novi zakon o energetici biti usvojen do kraja godine.

Na proslavi dana elektrodistribucije Kruševac i 120. godišnjice elektrifikacije tog grada, Rajaković je kazao da je predlog zakona u Ministarstvu energetike završen i da će se uskoro naći na javnoj raspravi.

On je dodao da će usvajanje zakona pratiti i nacionalna strategija u oblasti energetike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"Proizvodnja električne energije u Srbiji pretežno je zasnovana na termoenergetici i u tom smislu Srbija je visoko uvozno zavisna zemlja kada je o ovoj oblasti reč. Oko 40 odsto godišnje potrošnje struje u Srbiji zavisi od uvoza energenata", kazao je Rajaković.

Prema njegovim rečima, rezerve uglja, ako se izuzme kosovski basen, trajaće još 60 do 70 godina, zbog čega Srbija mora da se okrene drugim rešenjima.

Rajaković je naglasio da je budućnost Srbije u toj oblasti vezana za

energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije i održivi razvoj, te da bi svaki region u Srbiji trebalo da se pozabavi sopstvenim konceptom hidroenergetike, pre svega.

"Mislim da su podsticajne cene koje je država uvela za razvoj obnovljivih izvora energije pozitivan okvir koji će podstaći izgradnju malih energetskih objekata, a ja to vidim i kao šansu za afirmaciju srednje klase u Srbiji" kazao je Rajaković.

Direktor Elektrodstribucije Kruševac, Dragoljub Raičević je podsetio da taj ogranak Elektrosrbije u kome je zaposlen 371 radnik, strujom snabdeva oko 110.000 kupaca na teritoriji od oko 3.000 kvadratnih kilometara i da u distributivnom sistemu raspolaže sa oko 6.500 kilometara provodnika mreže visokog i niskog napona.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakon o energetici do kraja godine

Izvor: NaDlanu.com, 10.Jul.2010

KRAGUJEVAC, 10. jula 2010. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu energetike Nikola Rajaković izrazio je u subotu uverenje da će novi zakon o energetici biti usvojen do kraja godine. Na proslavi dana elektrodistribucije Kruševac i 120. godišnjice elektrifikacije tog grada, Rajaković je kazao...

Nastavak na NaDlanu.com...

Rajaković: Srbija je visoko uvozno zavisna zemlja kad je reč o proizvodnji električne energije

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jul.2010

KRUŠEVAC - Državni sekretar u Ministarstvu energetike Nikola Rajaković izrazio je u subotu uverenje da će novi zakon o energetici biti usvojen do kraja godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Rajaković: Zakon o energetici do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2010

KRAGUJEVAC -..Državni sekretar u Ministarstvu energetike Nikola Rajaković izrazio je danas uverenje da će novi zakon o energetici biti usvojen do kraja godine...Na proslavi dana elektrodistribucije Kruševac i 120. godišnjice elektrifikacije tog grada, Rajaković je kazao da je predlog zakona u Ministarstvu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.