U Zrenjaninu 620 novih radnih mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2011, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zrenjaninu 620 novih radnih mesta

ZRENJANIN -

Potpredsednica vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je danas u Zrenjaninu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje 620 radnika.

Ugovori su uručeni direktoru multinacionalne kompanije "Mekaplast" Tjeriju Manni i direktoru zrenjaninskog pogona multinacionalne kompanije "Drekslmajer" Miru Vidoviću.

Kalanović je rekla da se time nastavlja program podrške Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomije i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza, na osnovu kojeg je u Zrenjanin u proteklih pet godina usmereno 62 miliona evra.

Obe kompanije dobile su 5.000 evra podsticaja po novootvorenom radnom mestu.

Mekaplast (Mecaplast Serbia) je holandska kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja delova i sistema za automobilsku industriju.

U svom sastavu Mekaplast za sada poseduje industrijska postrojenja u Španiji, Turskoj, Kini, Italiji, Češkoj, Brazilu, Meksiku, Poljskoj.

Investicioni projekat u Srbiji predstavlja kupovinu i adaptaciju postojećih objekata na oko 3.200 metara kvadratnih metara i izgradnju novog proizvodnog pogona u Zrenjaninu na oko 2.400 kvadratnih metara, u kome će se proizvoditi plastični automobilski delovi.

U Zrenjaninu će se proizvoditi celokupni asortiman plastičnih delova iz portfolija proizvoda "Mekaplast grupe" - unutrašnja oprema, spoljašnja oprema (karoserija) i delovi za motore.

Ukupna investicija iznosi 10,09 miliona evra, što će doprineti otvaranju 120 novih radnih mesta.

Drekslmajer (Draxlmaier) - Drekslmajer grupa iz Nemačke jedan je od najvećih proizvođača delova i sistema za automobilsku industriju.

Ova kompanija ima veliko međunarodno iskustvo sa 57 proizvodnih lokacija u 21 zemlji u kojima zapošljava više od 36.000 radnika, a glavni klijenti su im "BMW", "Mercedes", "General Motors" i drugi.

Drekslmajer grupa u Srbiji posluje od 2007. godine i u Zrenjaninu proizvodi kablovske komplete.

Kompanija je odlučila da proširi proizvodnju u Zrenjaninu. Ukupna investicija je 3,2 miliona evra, što će doprineti otvaranju 506 novih radnih mesta.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verica Kalanović zaposlila 600 radnika (VIDEO)

Izvor: S media, 30.Nov.2011

Potpredsednica vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je danas u Zrenjaninu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za pokretanje poizvodnje i zapošljavanje 620 radnika...Poresku prijavu zaboravilo da podnese 45 milionera..Kalanović stigla da grdi..Stanković:...

Nastavak na S media...

Srbija postaje lider autoindustrije

Izvor: B92, 30.Nov.2011

Zrenjanin -- Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović kaže da niko ne moze da sumnja u to da je Srbija lider u automobilskoj ponudi u ovom delu Evope...Kalanovićka je uručila u Zrenjaninu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za pokretanje poizvodnje i zapošljavanje 620 radnika direktoru multinacionalne...

Nastavak na B92...

U Zrenjaninu 620 novih radnih mesta

Izvor: Economy.rs, 01.Dec.2011, 02:00

Potpredsednica vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je danas u Zrenjaninu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje 620 radnika.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.