Tuš  ipak dolazi u Vranje?

Izvor: B92, 30.Jul.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tuš" ipak dolazi u Vranje?

Vranje -- Slovenački trgovinski lanac "Tuš" će najkasnije za dva meseca početi izgradnju velikog i modernog marketa u Vranju. Tako bar očekuju u ovom gradu.

Time će biti razrešena skoro trogodišnja neizvesnost za Vranjance koju je prouzrokovala ekonomska kriza.

U tom objektu će, prema prvim procenama, biti zaposleno stotinu radnika.

Slovenci su, naime, o tome pre pet dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pismom zvanično obavestili gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića i zatražili sastanak sa čelnicima grada do 15. avgusta, na kome će biti utvrđene sve pojedinosti ovog posla, koji treba da bude najveća investicija u Vranju u poslednjih četiri-pet godina.

Ovaj veliki trgovinski lanac iz Ljubljane zakupio je pre tri godine jednu od najatraktivnijih lokacija u Vranju i na opšte zadovoljstvo lokalne vlasti, a posebno građana Vranja i juga Srbije, najavio da će za godinu dana tu sagraditi super moderan market.

Ugovorom koji je pre tri godine potpisan sa gradonačelnikom Vranja, "Tuš" je zakupio lokaciju od 3,6 hektara neposredno pored fabrike "Alfa plam", za koju je odmah u gradski budžet uplatio 122 miliona dinara.

Istim ugovorom se ovaj veliki trgovinski lanac obavezao da će, povrh toga, svakog meseca, za svaki kvadratni metar zemljišta, plaćati 4,26 dinara, što znači da će u siromašni gradski budžet mesečno dolaziti novih 145.000 dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tuš" ipak stiže u Vranje

Izvor: Mondo, 30.Jul.2010

Iz slovenačkog trgovinskog lanca obavestili čelnike grada da bi hteli da utanače detalje na sastanku 15. avgusta, a s gradnjom krenu za dva meseca.

Nastavak na Mondo...

Slovenački Tuš ipak dolazi u Vranje

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jul.2010

VRANJE - U Vranju očekuju početak gradnje Tušovog supermarketa najkasnije za dva meseca, gde će prema prvim procenama biti zaposleno stotinu radnika. Prethodna odlaganja pravdana su nestašicom novca i svetskom krizom.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.