Sertić sa radnicima BIP-a o poslovanju i rešavanju problema

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić sa radnicima BIP-a o poslovanju i rešavanju problema

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas sa predstavnicima radnika, sindikata i malih akcionara "Beogradske industrije piva" (BIP) o poslovanju tog preduzeća i zahtevima radnika, koji su ranije danas protestvovali ispred Vlade Srbije i resornog ministarstva.

Mnistar je rekao je da razume zabrinutost radnika i da je razgovor način za rešavanje problema, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Razgovori predstavnika Ministarstva privrede, zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i malih akcionara BIP-a biće nastavljeni u sredu u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za ovu fabriku, dodaje se u saopštenju.

Akcionari i zaposleni BIP-a Beograd protestovali su ranije danas zahtevajući da se izvrši nova procena kapitala tog preduzeća, raspiše javni oglas o prodaji kapitala, odblokira poslovni račun preduzeća i obustave, kako tvrde, štetni ugovori.

Predsednik Udruženja manjinskih akcionara BIP-a Vojislav Ćorović rekao je Tanjugu da radnici traže deblokadu poslovnog računa AD "BIP" Beograd i reprogram obaveza sa Poreskom upravom i drugim poveriocima, zatim preispitivanje zakonitosti i jednakosti primene kriterijuma i merila Ministarstva privrede po kojima se pivara nije našla na spisku "zaštićenih" preduzeća kojima je produžen rok zaštite od poverilaca, rekao je on.

Radnici traže i da se obavi nova procena kapitala i da se raspiše javni oglas o prodaji kapirala BIP-a.

Kako je kazao Ćorović, akcionari, zaposleni i predstavnicii sindikata smatraju da bi trebalo da se obustavi, kako tvrde, štetan ugovor sa "M 6 EDEN SRB" DOO Beograd, kao i da Nadzorni odbor da ostavku zbog neuspešnog i netrasparentnog rada u prethodnom periodu, kao i zbog postojanja sukoba interesa.

Predstavnici radnika i akcionara okupili su se najpre ispred glavnog ulaza u BIP-a, a zatim su organizovali protestnu setnju do Vlade Srbije gde su predali svoje zahteve, kao i do Ministarstva privrede, gde su razgovarali sa ministrom Sertićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar privrede razgovarao sa radnicima BIP-a

Izvor: Akter, 06.Jul.2015

Ministar privrede Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa predstavnicima radnika, sindikata i malih akcionara Beogradske industrije piva (BIP) o poslovanju tog preduzeća i zahtevima radnika koji su protestvovali ispred Ministarstva privrede..Razgovori predstavnika Ministarstva privrede, zaposlenih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.