Sertić: Skidamo zaštitu, Zastava u stečaj

Izvor: B92, 29.Dec.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Skidamo zaštitu, Zastava u stečaj

Beograd -- Ministar privrede Željko Sertić rekao je da 31.12. prestaje da važi društveni kapital u našim preduzećima i u državi.

Ministar je rekao, gostujući u Kažiprstu B92, da se to ne odnosi samo na neka preduzeća u kojima je već pokrenut proces privatizacije i u nekim gde je u toku sudski proces kao što je to slučaj sa Beogradskim sajmom.

Prema njegovim rečima, sutra se skida državna zaštita sa šest preduzeća tako da će Zastava vozila Kragujevac otići u stečaj, kao i Iskra, PKB ide u privatizaciju, a za FAM iz Kruševca je napravljen plan rekonstrukcije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić: Zastava i Prva Iskra idu u stečaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2015

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da 31. decembra prestaje da važi društveni kapital u domaćim preduzećima i u državi..."To se ne odnosi samo na neka preduzeća, u kojima je već pokrenut proces privatizacije i u nekim gde je u toku sudski proces kao što je to slučaj sa Beogradskim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija: Bez zaštite države šest od 17 strateških preduzeća

Izvor: Capital.ba, 29.Dec.2015

BEOGRAD, Ministar privrede Srbije Željko Sertić najavio je da će Vlada Srbije sutra skinuti posebnu zaštitu sa šest preduzeća u restrukturisanju, a da će tender za privatizaciju PKB koporacije biti objavljen u četvrtak. Sertić je za televiziju B92 rekao da će na taj način biti riješeno pitanje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.