SASTANAK U 18 ČASOVA Predstavnici malinara iz cele Srbije stižu u Vladu

Izvor: Blic, 23.Jul.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK U 18 ČASOVA Predstavnici malinara iz cele Srbije stižu u Vladu

Predstavnici malinara iz čitave Srbije uputili su se u Beograd gde će ih, prema poslednjim informacijama, sačekati delegacija Vlade na sastanku koji je zakazan za 18 časova.

Predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović, kaže da proizvođače predstavlja šesnaest ljudi iz svih krajeva zemlje, od Prijepolja do Vranja.

-Tražimo da akontna cena maline bude jednaka na nivou čitave Srbije i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznosi 180 dinara. Ko je davao maline za keš, nema ljutnje, svesni su da sada ne mogu naknadno tražiti doplatu. Hladnjačari tvrde da nemaju potpisane ugovore i da je to najveći problem, zato ćemo zahtevati da Vlada bude garant za doplatu od 40 dinara, što znači, kada hladnjačari  potpišu ugovore, moraju doplatiti razliku. Neka to bude i 1. februara, ali da se svima koji su predavali malinu na otvoren račun izvrši doplata od 40 dinara, kaže Radović.

On kaže i da će tražiti da se, zbog elementarnih nepogoda koje su zadesile proizvođače, kroz sadni materijal i zaštitna sredstva pomogne proizvođačima kako bi  ponovo oživeli zasade.

- Ova godina polako prolazi, a šta ćemo za sledeću jer svi su svesni da je malina prepolovljena, zasadi uništeni. Pola Srbije živi od proizvodnje malina, moramo ozbiljno pristupiti ovoj temi, rekao je Radović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hitan sastanak, malinari najavljuju radikalizaciju

Izvor: B92, 23.Jul.2017

Beograd -- Zbog problema sa otkupnom cenom maline hitno je zakazan sastanak u Vladi danas u 18:00 časova...Problem je niska otkupna cena, iako je dogovoreno da se isplaćuje između 160 i 170 dinara...Malinari sada traže da cena bude 180 din. Oni kažu da se cena razlikuje i da se ona kreće od 120...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.