SAD: Za vojsku 350 mlrd. USD manje

Izvor: B92, 16.Avg.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Za vojsku 350 mlrd. USD manje

Vašington -- Veća smanjenja budžeta za odbranu, izazvana neuspelim pregovorima o smanjenju državnog deficita, mogla bi da imaju "porazne" efekte po američku bezbednost.

Sekretar za odbranu Leon Paneta je naveo da je Pentagon spreman da u narednih 10 godina smanji troškove za 350 milijardi dolara, ukoliko to bude dogovor u Kongresu.

On je, međutim, upozorio na opasnosti po nacionalnu odbranu ukoliko bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatražena veća ušteda.

U zajedničkom pojavljivanju na Univerzitetu za nacionalnu bezbednost, Paneta i državna sekretarka Hilari Klinton izneli su zašto SAD moraju da ograniče budžetske troškove za odbranu, diplomatiju i razvoj kako bi očuvale svoj uticaj u svetu.

Kompromis o smanjenju deficita, koji su postigli Bela kuća i Kongres, podrazumeva formiranje posebnog dvopartijskog komiteta koji će da izradi nacrt zakona za veće smanjenje vladinih troškova.

Ukoliko se taj komitet ne dogovori o planu za smanjenje deficita do 23. novembra ili ukoliko Kongres odbaci njegov predlog, to bi povuklo za sobom oko 500 milijardi dolara dodatnih smanjenja projektovanog budžeta za nacionalnu bezbednost.

"To bi imalo porazne efekte na nacionalnu odbranu", poručio je Paneta.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paneta protiv smanjenjenja budžeta za odbranu SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2011

Veća smanjenja budžeta za odbranu SAD, izazvana neuspjelim pregovorima o smanjenju državnog deficita, mogla bi da imaju "porazne" efekte po američku bezbjednost, ocijenio je danas sekretar za odbranu Leon Paneta. Paneta je naveo da je Pentagon spreman da u narednih 10 godina smanji troškove za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SAD: Za vojsku 350 mlrd. USD manje

Izvor: TrazimKredit.com, 17.Avg.2011, 09:03

VAŠINGTON, Veća smanjenja budžeta za odbranu, izazvana neuspjelim pregovorima o smanjenju državnog deficita, mogla bi da imaju “porazne” efekte po američku bezbjednost.

Nastavak na TrazimKredit.com...

Leon Panetta: Smanjenje budžeta Pentagona bilo bi katastrofalno

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Avg.2011

WASHINGTON - Panetta je upozorio na opasnost koju bi dalje redukcije, od čak 500 milijardi dolara u istom periodu, predstavljale po nacionalnu bezbednost.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.