Rasprava oko plata - kreće štrajk i blokada

Izvor: B92, 12.Mar.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava oko plata - kreće štrajk i blokada

Berlin -- Zemaljsko osoblje na dva berlinska aerodroma započeće 25-časovni štrajk u ponedeljak, zbog rasprava oko plata usled čega je već 1.000 letova odloženo.

Radnici na Tegel i Šonefeld aerodromima prestaće sa radom u četiri časa ujutru, a štrajk će trajati do 5 ujutru u utorak, saopštava Verdi unija sindikata, prenosi Rojters.

Unija želi povećanje satnica sa 11 na 12 evra na godinu dana, dok poslodavac nudi uvećanje od 10 centi na četiri godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi štrajk zaposlenih na aerodromima u Berlinu, otkazano stotine letova

Izvor: Beta, 13.Mar.2017, 10:14

Na dva najveća berlinska aerodroma otkazano je nekoliko stotina letova zbog toga što su zaposleni po drugi put za poslednja četiri dana stupili u štrajk.  Sindikat "ver.di" pozvao je svoje članove zaposlene na aerodromima Tegel i Šenefeld da od ponedeljka u četiri ujutro do utorka u pet ujutro...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.