Nema novca za dodatno povećavanje plata i penzija

Izvor: Blic, 26.Apr.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novca za dodatno povećavanje plata i penzija

Prihodi budžeta Srbije u prvom tromesečju ove godine nisu iznadprosečni i ne daju prostor za dodatno povećanje rashoda, navedeno je u analizi fiskalnih i makroekonomskih kretanja, koju je izradio Fiskalni savet.

Veći nominalni prihodi države u prvom kvartalu 2011. godine stvaraju iluzije da država raspolaže većim sredstvima od planiranih, koja bi mogla upotrebiti za dodatne rashode, kao što je jednokratno ili trajno povećanje plata i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << penzija, u odnosu na dinamiku koja je određena fiskalnim pravilima.

Inflacija je samo podigla nominalnu vrednost državnih prihoda, ali i rashoda, navedeno je u izveštaju, koji savet radi kvartalno i prosleđuje skupštinskom Odboru za finansije i Vladi Srbije.

Kako je ukazano, budžet Republike beleži visok deficit i kretanja u prvom kvartalu ukazuju na mogućnost da vrednost deficita od oko 120 milijardi dinara, predvidjena za ovu godinu, bude probijena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema novca za dodatno povećavanje plata i penzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2011

BEOGRAD -..Prihodi budžeta Srbije u prvom tromesečju ove godine nisu iznadprosečni i ne daju prostor za dodatno povećanje rashoda, navedeno je u analizi fiskalnih i makroekonomskih kretanja, koju je izradio Fiskalni savet...Veći nominalni prihodi države u prvom kvartalu 2011. godine stvaraju iluzije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NEMA NOVCA ZA POVEĆAVANJE PLATA I PENZIJA

Izvor: Kurir, 26.Apr.2011

BEOGRAD - Prihodi budžeta Srbije u prvom tromesečju ove godine nisu iznadprosečni i ne daju prostor za dodatno povećanje rashoda, navedeno je u analizi fiskalnih i makroekonomskih kretanja, koju je izradio Fiskalni savet...BEOGRAD - Prihodi budžeta Srbije u prvom tromesečju ove godine nisu iznadprosečni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.