Mrkonjić: Tender za autoput od Beograda do Crne Gore do marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Tender za autoput od Beograda do Crne Gore do marta

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas da će do 1. marta 2010. godine biti raspisan tender za izgradnju autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom, kod Boljara.

Mrkonjić je na sednici Odbora Skupštine Srbije za saobraćaj kazao da će za izgradnju prve deonice u 2010. godini biti izdvojeno 100 miliona evra i da će se graditi deonica autoputa između Beograda i Čačka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Radi se dokumentacija za taj projekat i biće završena do 1. januara naredne godine", naglasio je ministar.

Mrkonjić je kazao i da je naložio da se u budžetu za 2010. godinu izdvoji 80 miliona evra za izgradnju autoputa na severnom delu Koridora 10 kroz Srbiju.

Prema njegovim rečima, plan je da se do 1. marta 2010. godine uradi i kompletna projektna dokumentacija za izgradnju preostalih 250 kilometara autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju i da se završi eksproprijacija zemljišta na deonicama za koje je obezbeđen novac iz kredita.

Mrkonjić je naveo da će se prvo raditi deonica autoputa od granice sa Bugarskom do Dimitrovgrada, vredna 115 miliona evra i dodao da je 35 kompanija otkupilo dokumentaciju za učešće na tenderu za tu deonicu.

"Rok za završetak tendera je 22. oktobar, a početak radova očekuje se u novembru ove godine", kazao je on.

U ovoj godini će biti spremna za realizaciju i izgradnju deonica na beogradskoj obilaznici od Dobanovaca do Batajnice, za koju je ranije iz kredita obezbeđeno 115 miliona evra, naveo je Mrkonjić i dodao da se trenutno radi eksproprijacija.

Mrkonjić je dodao i da se trenutno traže sredstva od međunarodnih institucija za izgradnju dela obilaznice oko Beograda, između Orlovače na Ibarskoj magistrali i Bubanj potoka, na autoputu Beograd-Niš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autoput Beograd-Čačak jedan od prioriteta

Izvor: S media, 30.Sep.2009

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio da će medju prioritetima Vlade Srbije u narednoj godini biti izgradnja autoputa od Beograda do Čačka ka južnom Jadranu. ..Mrkonjić je, na sednici skupštinskog Odbora za saobraćaj i veze, istakao da se priprema dokumentacija i da bi projekti...

Nastavak na S media...

Mrkonjić: Tender za autoput od Beograda do Crne Gore do marta (VIDEO)

Izvor: EMportal, 30.Sep.2009

Tender za izgradnju autoputa od Beograda do Boljara granice sa Crnom Gorom biće raspisan do marta 2010., rekao je Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu na sednici Odbora Skuštine Srbije za saobraćaj.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.