Makedonci sakupili 120.000 evra

Izvor: B92, 19.Maj.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonci sakupili 120.000 evra

Skoplje -- Građani Makedonije su preko humanitarnih telefonskih linija sakupili 120.000 evra za pomoć Srbiji i BiH.

U humanitarnoj akciji namenjenoj nastradalim u poplavama u Srbiji i BiH, pozivima na telefonske linije za donaciju Crvenom krstu danas do 12 časova Makedonsci su skupili sedam miliona i 300 hiljada denara ili 120 hiljada evra, saopštio je danas Crveni krst Makedonije.

Građani su istovremeno preko socijalnih mreža pokrenuli inicijativu kojom se od vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traži da ukine PDV za humanitarnu pomoć i donacije.

Za svaki telefonski poziv kojim građani doniraju 100 denara država dopunski naplaćuje 18 denara za PDV.

Izvori iz vlade su za skopski Radio MOF potvrdili da se već vode konsultacije u vezi sa ovim pitanjem.

Hrvatska vlada je danas preko Tvitera saopštila da se odriče poreza na dodatnu vrednost za sve pozive kojima se donira novac za nastradale u poplavama u Srbiji i BiH i da će cela suma biti prebačena primaocima donacija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makedonci telefonskim pozivima donirali 120 hiljada eura

Izvor: Cafe.ba, 19.Maj.2014

SKOPLJE - U humanitarnoj akciji namijenjenoj nastradalim u poplavama u Srbiji i BiH, pozivima na telefonske linije za donaciju Crvenom krstu danas do 12 časova Makedonci su skupili sedam miliona i 300 hiljada denara ili 120 hiljada eura, saopštio je danas Crveni krst Makedonije.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.