Kazne za Imlek i subotičku Mlekaru od 306 miliona dinara

Izvor: Beta, 28.Jan.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne za Imlek i subotičku Mlekaru od 306 miliona dinara

BEOGRAD, 28. januara 2011. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je u petak da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe (Danube Food Group), zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Kako se navodi u rešenju Komisije (www.kzk.org.rs), mlekare će morati da plate kazne od 1,92 odsto ukupnog prihoda u 2006. godini zbog zloupotrebe dominantnog položaja u otkupu sirovog mleka u Srbiji, nametanja nepravednih uslova poslovanja i primene nejednakih uslova poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima.

Beogradski Imlek moraće da plati kaznu od 255 miliona dinara, a kazna za subotičku Mlekaru iznosi 51 milion dinara. Rok za plaćanje kazni je četiri meseca.

Komisija za zaštitu konkurencije navela je da je u odredjivanju kazne uzela u obzir to što zloupotrebe predstavljaju tešku povredu konkurencije i to što je trajala najmanje tri godine.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Denjub fuds kažnjen sa 2,9 miliona evra

Izvor: Mondo, 28.Jan.2011

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je danas da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fuds grupe, zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Nastavak na Mondo...

Kažnjeni Imlek i Subotička mlekara

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2011

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe (Danube Food Group), zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Nastavak na Radio 021...

Kazna mlekarama, dobit potrošačima

Izvor: B92, 29.Jan.2011, 01:25

Beograd -- Beogradski "Imlek" platiće kaznu od 255 miliona dinara, a kazna za subotičku "Mlekaru" je 51 milion dinara. Rok za plaćanje kazni je četiri meseca...Odluka Komisije za zaštitu konkurencije da kazni Imlek i Mlekaru iz Subotice zbog zloupotrebe dominantnog položaja je istorijska, smatra...

Nastavak na B92...

Kazne od 306 miliona dinara za Imlek i subotičku Mlekaru

Izvor: Poslovni magazin, 29.Jan.2011

BEOGRAD,- Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je danas da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe (Danube Food Group), zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.Kako se navodi u rešenju Komisije (www.kzk.org.rs), mlekare...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.