Izvor: S media, 08.Mar.2012, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I kajgana postala luksuz

Za pakovanje od deset komada A klase u februaru prošle godine bilo je potrebno najviše 150 dinara, dok se sada nudi i po ceni od 200 dinara.

Na šta najviše troše srpski bogataši

Genijalna replika tenka od kartona za jaja

Ukoliko se obistine prognoze, domaćice će uoči farbanje vaskršnjih jaja morati da odvoje i 22 dinara za komad. Na farmama ističu da je do poskupljenja jaja došlo iz više razloga. Povod je rast kursa evra, nove, više >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << cene goriva, veća potražnja i slabija ponuda, ali i poskupljenja širom Evrope.

- Mnogobrojni su razlozi za rast cena - kaže Rade Škorić, direktor Poslovnog udruženja za živinarstvo. - Mnoge male farme su sada prazne, veliki rade ali sa velikim gubicima. U januaru i februaru uobičajeno se menja jato, kako bi nove nosilje krenule da nose jaja do Vaskrsa.

GMO osvaja svet

Toliko skupi da vam se sloši

Veliki proizvođači tvrde da jaje "više nije socijalna kategorija" i da se tek sada dolazi do realnih tržišnih cena - Prošle godine imali smo i blage nestašice, jer je živinarstvo godinama uništavano - kažu proizvođači. - Da bi se pokrile domaće potrebe, optimalan broj koka nosilja u Srbiji treba da bude oko 3,5 miliona. 2011. je došlo do masovnog pokolja, pa je broj koka nosilja pao na 2,5 miliona.

(Novosti foto:Guliver/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Farbanje jaja

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I kajgana postala luksuz

Izvor: Capital.ba, 08.Mar.2012

BEOGRAD, Kokošja jaja su u Srbiji prije nekoliko dana poskupjela za desetak odsto, a već stižu najave da će im uoči Vaskrsa cijene ponovo biti veće. Za pakovanje od deset ..

Nastavak na Capital.ba...

Jaja više nisu socijalna kategorija

Izvor: B92, 08.Mar.2012

Beograd -- Jaja u Srbiji poskupela su za 10 odsto, pa za pakovanje od 10 komada A klase valja izdvojiti i 200 dinara...Ukoliko se obistine prognoze, domaćice će uoči farbanje vaskršnjih jaja morati da odvoje i 22 dinara za komad...Na farmama ističu da je do poskupljenja jaja došlo iz više razloga....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.