Erste banka vidi uzlaznu putanju srpske privrede

Izvor: S media, 06.Dec.2010, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erste banka vidi uzlaznu putanju srpske privrede

Analitičari Erste banke Srbija za 2010. godinu Srbiji prognoziraju ekonomski rast od 1,6 odsto a sledeće godine očekuju dalje ubrzanje, uglavnom zahvaljujući domaćoj tražnji, na oko tri odsto.

Budući privredni rast u velikoj će meri zavisiti od dinamike lične potrošnje i izvoza, navodi Erste banka u izveštaju o Srbiji dodajući da su njeni analitičari i dalje oprezni u pogledu lične potrošnje.

Finansiranje izgradnje obnovljivih izvora energije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Rizici u domenu lične potrošnje su, kako se ističe, donekle oslabili, s obzirom na odmrzavanje zarada u javnom sektoru i penzija od 2011, medjutim, smetnja rastu potrošnje i dalje će biti loše stanje na tržištu rada.

Erste banka očekuje da srpski izvoz zadrži solidnu dinamiku jer je perspektiva EU i dalje, kako ocenjuju, prilično dobra.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzlazna putanja srpske privrede

Izvor: Capital.ba, 06.Dec.2010

BEOGRAD, Analitičari Erste banke Srbija za 2010. godinu Srbiji prognoziraju ekonomski rast od 1,6 odsto a sljedeće godine očekuju dalje ubrzanje, uglavnom zahvaljujući domaćoj tražnji, na oko tri odsto. Budući privredni rast u velikoj će mjeri zavisiti od dinamike lične potrošnje i izvoza,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.