Bajatović: Godina bez poskupljenja gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Godina bez poskupljenja gasa

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da u tekućoj godini neće biti povećanje cene gasa, a da i međunarodne procene za naredne tri godine predviđaju ostanak cene gasa na aktuelnom nivou.

Bajatović je, u izjavi novinarima tokom posete ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića podzemnom skladištu gasa u Banatskom dvoru, rekao da je prosečna cena gasa na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukrajinsko-mađarskoj granici, gde ga mi, preuzimamo, 170 dolara.

"Ako ne bude velikih oscilacija kursa dolara neće biti promene cene gasa. Gas neće poskupeti, ali ni značajno pojeftiniti", naglasio je Bajatović, navodeći da ne očekuje da će kurs dolara previše oscilirati, bez obzira na izmene na finansijskom tržištu.

Ova godina će, prema njegovim rečima, biti cenovno ugodna za potrošače.

Bajatović ističe da se ne očekuju velike oscilacije cene gasa ni u prvoj polovini iduće godine, kao i da su procene Svetske banke i međunarodnih kompanija da neće biti većeg rasta cene nafte u naredne tri godine, tako da će i cena gasa ostati na ovom nivou.

Antić: Energetska situacija potpuno stabilna

Energetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna, jer je proizvodnja električne energije potpuno pouzdana, a snabdevanje gasom je uredno, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je, posle obilaska podzemnog skladišta gasa u Banatskom dvoru, kazao da se tu trenutno skladišti oko 420 miliona kubnih metara gasa, što, kada je u pitanju gas, obezbedjuje apsolutnu energetsku bezbednost Srbije.

Antić je dodao da je iz tog skladišta prethodnih dana gradjanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno isporučivano izmedju 10 i 12 miliona kubnih metara gasa.

Ministar je rekao da su se kompanije koje se baƒve distribucijom i prenosom električne energije bolje pripremile ove godine i da je broj kvarova i potrošača bez struje daleko manji nego prethodnih godina.

"U ovom momentu nemamo većih problema, jedini problem je u brdsko-planinskim zaseocima u opštini Knjaževac, ali se nadam da će ekipe (Elektroprivrede Srbije i Elektromreže Srbije) u toku dana i taj problem rešiti", kazao je Antić novinarima u Banatskom dvoru.

Antić je danas čestitao Božić svim gradjanima koji slave i zahvalio zaposlenima u energetskom sektoru, jer je, danas, njih oko 15.000, na dežurstvu i oko 5.000 u pripravnosti, kako bi se snabdevanje energentima odvijalo uredno i nesmetano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajatović najavio: Cena gasa ista još 3 godine

Izvor: B92, 07.Jan.2016

Banatski dvor -- Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da međunarodne procene za naredne tri godine predviđaju ostanak cene gasa na aktuelnom nivou...Bajatović je najavio da u Srbiji u ovoj godini neće biti povećanje cene gasa...Bajatović je, u izjavi novinarima tokom posete ministra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.