BAT: Za akcije davali 109 EUR umesto 1.000 RSD

Izvor: B92, 10.Jul.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAT: Za akcije davali 109 EUR umesto 1.000 RSD

Vranje -- Manjinski akcionari duvanske kompanije British American Tobacco u Vranju, više od tri godine traže da im menadžment isplati profit za njihove akcije.

Bivši radnici te fabrike duvana tvrde da im je saopšteno kako njihove akcije ne vrede ništa jer BAT godinama posluje sa gubitkom.

Manjinski akcionari koji su radili u Duvanskoj industriji u Vranju, profit od akcija su dobijalli i u vreme devedesetih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina dok je Jugoslavija bila pod sankcijama. Dvanaest godina posle privatizacije akcije bivših radnika nemaju nikakvu vrednost.

Pre privatzacije u fabrici je 600 radnika godišnje proizvodilo 2.200 tona a sada 120 radnika proizvode 2.300 tona cigareta.

Radnici ne dobijaju dividende ali državni budžet ima korist od BATa

Na sajtu Beogradske berze, menadzment BATAa navodi da kompanija posluje sa gubitkom i da se dividende od akcija ne isplaćuju. Gradjani Vranja ipak veruju da BAT posluje dobro.

U saopštenju dobijenom od menadžmenta BATa u Vranju kaže se da je kompanija nakon privatizacije otkupljivala akcije po ceni od 109 evra iako je vrednost bila 1.000 dinara. Bat podseća da poseduje 88 odsto akcija, Republika Srbija oko 11 a manjinski akcionari oko jedan odsto akcija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali akcionari BAT-a gubitku ne veruju

Izvor: OkRadio.rs, 11.Jul.2016, 09:40

Manjinski akcionari British American Tobacco - Duvanska industrija Vranje više od tri godine traže da im menadžment isplati profit za njihove akcije, prenosi B92. Bivši radnici te fabrike duvana tvrde da im je saopšteno kako njihove akcije ne vrede ništa jer BAT godinama posluje sa gubitkom. Na...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.