Izvor: B92, 12.Jul.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoreno oko 300 kladionica

Beograd -- U Srbiji je za godinu zatvoreno oko 300 legalnih kladionica zbog ekonomske krize, rekli su predstavnici novoosnovanog Udruženja priređivača igara na sreću.

Menadžer za odnose sa javnošću kompanije "Mocart", Zoran Puhač, rekao je da je pad prometa u kladionicama "evidentan", ali nije mogao da prezicira za koliko.

Puhač je izjavio da je tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, kao i tokom svakog velikog sportskog događaja, povećano klađenje, ali da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove godine smanjeni iznosi uloga i povećan rizik.

On nije naveo koliko je tačno kladionica zatvoreno, rekavši da je to "oko 300".

Puhač je naveo i da u Srbiji trenutno legalno posluje 1.240 objekata u kojima se može kladiti na sportska takmičenja.

Udruženje priređivača na sreću osnovale su kompanije Mocart, Meridijan, Balkan bet i Atlantik, koje zapošljavaju oko 5.000 ljudi u oko 550 kladionica i zauzimaju 54 odsto srpskog tržišta.

Predsednik Udruženja priređivača igara na sreću Vanja Bulić kazao je da će ta organizacija raditi i na prevenciji zavisnosti od kockanja, u saradnji sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti iz Beograda.

Bulić je naveo i da će Udruženje promovisati legalno poslovanje industrije igara na sreću i društveno odgovorno poslovanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAR kandidat za OI

Izvor: RTS, 12.Jul.2010

Posle uspešne organizacije Svetskog kupa u fudbalu, Južna Afrika će razmotriti mogućnost da se kandiduje za domaćina Olimpijskih igara 2020. ili 2024. godine, izjavio je predsednik nacionalnog Olimpijskog komiteta Gideon Sem..."Svetski kup je pokazao da možemo uspešno da organizujemo najveća...

Nastavak na RTS...

Pad prometa u igrama na sreću

Izvor: S media, 12.Jul.2010

..Ekonomska kriza uticala je i na igre na sreću u Srbiji, gde je promet opao za 25 odsto u poslednjih godinu dana, izjavili su danas predstavnici novoosnovanog Udruženja priredjivača igara na sreću...Na današnjoj konferenciji za novinare, PR menadžer sportske kladionice "Mocart" Zoran Puhač rekao...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.