Pad prometa u igrama na sreću

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad prometa u igrama na sreću



Ekonomska kriza uticala je i na igre na sreću u Srbiji, gde je promet opao za 25 odsto u poslednjih godinu dana, izjavili su danas predstavnici novoosnovanog Udruženja priredjivača igara na sreću.


Na današnjoj konferenciji za novinare, PR menadžer sportske kladionice "Mocart" Zoran Puhač rekao je da je u zemlji registrovano 1.245 kladionica, nakon što je za poslednjih godinu dana zatvoreno 300, a za dve godine 600 ovih objekata.

Ukazujući da su problem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nelegalne kockarnice, od kojih državni budžet nema nikakve koristi, Puhač je rekao da su zbog toga četiri kompanije "Mocart", "Meridian", "Balkan bet" i "Atlantik", koje pokrivaju 54 odsto legalnog tržišta i imaju 3.000 zaposlenih, odlučile da osnuju udruženje.

Cilj je da se, u saradnji sa državnim organima, ta delatnost potpuno dovede u legalne okvire, kao i da se promoviše društveno odgovorno poslovanje kladionica.

Predstavnik "Meridiana" Zoran Milošević je ukazao da sve članice novog udruženja podrzavaju izmene Zakona o igrama na sreću, jer su i same već odavne zabranile ulazak maloletnika u kladionice. One su predložile da se kazne za prekršioce povećaju sa 10.000 na milion dinara.

S druge strane uspostavile su saradnju sa Specijalnom bolnicom za lečenje zavisnosti, sa kojom će zajedno raditi na obuci osoblja kako da prepoznaju zavisnike.

Na konferenciji je predstavljen i letak "Da li imaš problem sa kockanjem", koji će se deliti posetiocima da bi ih podsećao da zbog kladjenja ne treba da zanemare sve ostalo u životu.

Prema istraživanju "Stretedžik marketinga" u poslednja dva meseca 85,7 odsto anketiranih gradjana izjasnilo se da nije ništa igralo u kladionicama, 0,5 odsto je igralo do pet puta, 2,8 odsto do 10 puta, jedan odsto do 15 puta, 1,1 odsto do 20 puta i dva odsto više od 30 puta.

Drugo istraživanje je pokazalo da u finišsu sportskih prvenstava gradjani nisu toliko trošili na kladjenje kao što se često misli.

Istraživanje na uzorku od 1.039 osoba pokazalo je da je u poslednja dva meseca najviše gradjana - 35 odsto uplaćivalo do 51 do 100 dinara, a 20 odsto od 101 do 200 dinara.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Maloletnicima zabranjen ulaz u kladionice

Radio S vicešampion

Pozvala policiju da odvoji sina od video-igre

Subotić daje dodatne dokaze za Luku Beograd

Britanka nakon migrene progovorila sa kineskim naglaskom

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.