Ponedeljak, 12.07.2010.

14:55

Zatvoreno oko 300 kladionica

U Srbiji je za godinu zatvoreno oko 300 legalnih kladionica zbog ekonomske krize, rekli su predstavnici novoosnovanog Udruženja priređivača igara na sreću.

Izvor: Tanjug

Default images

Menadžer za odnose sa javnošću kompanije „Mocart“, Zoran Puhač, rekao je da je pad prometa u kladionicama "evidentan", ali nije mogao da prezicira za koliko.

Puhač je izjavio da je tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, kao i tokom svakog velikog sportskog događaja, povećano klađenje, ali da su ove godine smanjeni iznosi uloga i povećan rizik.

On nije naveo koliko je tačno kladionica zatvoreno, rekavši da je to "oko 300".

Puhač je naveo i da u Srbiji trenutno legalno posluje 1.240 objekata u kojima se može kladiti na sportska takmičenja.

Udruženje priređivača na sreću osnovale su kompanije Mocart, Meridijan, Balkan bet i Atlantik, koje zapošljavaju oko 5.000 ljudi u oko 550 kladionica i zauzimaju 54 odsto srpskog tržišta.

Predsednik Udruženja priređivača igara na sreću Vanja Bulić kazao je da će ta organizacija raditi i na prevenciji zavisnosti od kockanja, u saradnji sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti iz Beograda.

Bulić je naveo i da će Udruženje promovisati legalno poslovanje industrije igara na sreću i društveno odgovorno poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: