(VIDEO) I ONI SE BORE ZA RODNU RAVNOPRAVNOST: Vanredno izdanje Malog dnevnika

Izvor: Kurir, 19.Dec.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) I ONI SE BORE ZA RODNU RAVNOPRAVNOST: Vanredno izdanje Malog dnevnika

BEOGRAD - Emisija Mali dnevnik, koju vode deca, posvetila je jednu epizodu rodnoj ravnopravonsti. ovim vanrednim izdanjem je počela prezentacija nacionalne strategije, koja je održana u Privrednoj komori.

Vlada Srbje trebalo bi do kraja godine da usvoji predlog novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti, najavila je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović dodajući da je taj zakon prošao javnu raspravu.

"Poslodavac više neće imati pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da traži sliku kada se žena javi na konkurs, kao ni da u razgovoru pita da li ste udati ili niste, da li planirate decu i mnoga druga lična pitanja koja se danas postavljaju", rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo kako se mališani iz Malog Dnevnika bore za rodnu ravnopravnost (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 19.Dec.2015

DA su, nažalost, u našem društvu žene ne samo često žrtve nasilja, već i u lošijem položaju u odnosu na muškarce nije ništa novo. Slabije su plaćene za iste poslove, pored boljeg obrazovanja teže se zapošljavaju, često su uslovljene poslom da ne bi ostale u drugom stanju. Tom problemu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.