Evo kako se mališani iz Malog Dnevnika bore za rodnu ravnopravnost (VIDEO)

Novosti online

19. 12. 2015. u 15:35

Ekipa Malog Dnevnika RTS je napravila prilog ispred Skupštine Srbije i tako dala svoj doprinos novom Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Eво како се малишани из Малог Дневника боре за родну равноправност (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjb

DA su, nažalost, u našem društvu žene ne samo često žrtve nasilja, već i u lošijem položaju u odnosu na muškarce nije ništa novo. Slabije su plaćene za iste poslove, pored boljeg obrazovanja teže se zapošljavaju, često su uslovljene poslom da ne bi ostale u drugom stanju. Tom problemu se posvetila i odabrana ekipa Malog Dnevnika RTS, koja je napravila prilog ispred Skupštine Srbije i tako dala svoj dopirnos novom Zakonu o rodnoj ravnopravnosti.

Prilog je započeo Luka koji je rekao da “kao urednik i pre svega kao muškarac treba da podrži njihovu podršku”. Onda mu je “koleginica” Gala objasnila da bi ona trebalo da bude urednica, a ne urednik, Dunja da joj je hladno oko srca što nisu ravnopravni i da bi mama i tata trebao da imaju istu platu. Onda je Katarina, kao veliki borac za ženska prava, istakla da bi volela da ima brata, ali da njena mama ne može da ode na trudničko zbog posla.

Okupljeni mališani samo su izneli neke od situacija i problema sa kojima se svakodnevno sreću žene. Ostaje nada da će jednog dana sve to da nestane i da će sve pripadnice ženskog pola imati tretman kakav zaista i zaslužuju.

Pogledajte snimak:


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dzentlmem

19.12.2015. 16:04

eee kad ovako male, a sikcu kao zmije, zamislite kakve ce biti kad porastu. Ako ja devojci otvorim vrata kada ulazimo u kafic, ako u tom kaficu dzentlmenski platim racun i ako po povratku kuci ponesem njene kese iz kupovine da se ona ne muci, nikako ne mozemo biti ravnopravni. Ako zene krene da nose pantalone. a muskarci suknje, nadrljasmo mi kao na vetru.

milan

19.12.2015. 17:58

Čista zloupotreba dece. Stavljaju im u usta gluposti dostojne 2. dnevnika. Ej, deci daju da pričaju kako se žene tuku, jer, razume se, Srbi samo to rade, a njihovi idejni blizanci su prodali celu zemlju i pretvori li nas u roblje. A, je li neko pitao za ravnopravnost radnika, npr, zašto naš zaposleni u nemačkoj fabrici nema istu normu za isti posao i istu platu kao i radnik u Nemačkoj?Hoće li neko domaćim tajkunima da kaže koliko će da plati koga? Pa to je čista sprdnja i nato propaganda!