Uskoro program pomoći privredi u otplati kredita

Izvor: Glas javnosti, 06.Apr.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro program pomoći privredi u otplati kredita

BEOGRAD - Savetnik premijera Srbije za ekonomska pitanja Jurij Bajec najavio je da će narednih dana biti ozvaničene mere koje omogućavaju građanima da odlože otplatu kredita najviše za dve godine.

Bajec je gostujući na RTS-u, objasnio da će se ta mera, koja će, kako je rekao, startovati već u aprilu, odnositi na odlaganje plaćanja glavnice najviše do dve godine uz plaćanje kamate kredita.

Prema njegovim rečima, 450.000 korisnika kredita imaće priliku da se izjasni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da li im takva ponuda odgovara.

On je dodao da je mera reprogramiranja kredita dobra ideja da se pomogne građanima koji u vreme krize teško otplaćuju kredite i da ta mera neće ugroziti stabilnost finansijskog sistema.

"Možda smo požurili sa uzimanjem kredita i zadužili se više nego što je trebalo, sada je pitanje kako vratiti taj zajam i u tome državatreba da pomogne", smatra Bajec.

Prema rečima Bajeca, ideju reprogramiranja kredita za građane zajedno su lansirali predsednik i premijer republike Boris Tadić i Mirko Cvetković, Narodna Banka Srbije, zajedno sa Udruženjem banaka.

On je ukazao da je za sprovođenje mere reprogramiranja kredita potrebno da NBS promeni nekoliko uredbi i pravila.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajec: Narednih dana olakšice za otplatu kredita građana

Izvor: KreditniCentar.rs, 06.Apr.2011

BEOGRAD - Savetnik premijera Srbije za ekonomska pitanja Jurij Bajec najavio je da će narednih dana biti ozvaničene mere koje omogućavaju građanima da odlože otplatu kredita najviše za dve godine.Bajec je sinoć, gostujući na RTS-u, objasnio da će se ta mera, koja će, kako je rekao, startovati...

Nastavak na KreditniCentar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.