Sudska administracija najavili štrajk

Izvor: S media, 05.Okt.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudska administracija najavili štrajk

Zaposleni u sudskoj administraciji najavili su za sutra generalni štrajk u Beogradu, a u svim pravosudnim organima van prestonice jednočasovnu obustavu rada, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Sindikata pravosudja.

Prema rečima sekretara Republičkog odbora Sindikata pravosudja Sladjanke Milošević, zaposleni u sudskoj administraciji u Beogradu izaći se u osam sati ispred ustanova u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kojima rade, zahtevajući ujednačavanje osnovica za obračun zarada pravosudne administracije i nosilaca pravosudnih funkcija u iznosu od 28.000 dinara.

Prema rečima predsednice Sindikata pravosudja u Privrednom sudu u Beogradu Gordane Nenadić, podršku zaposlenima pružiće i sudije tog suda tako što će svoje pravo na pauzu iskoristiti i pridruziti se strajkačima.

Zaposleni u pravosudnim organima, su kao razloge za štrajk, naveli da su plate zamrznute još 2006. godine, pa tako stručni saradnici i diplomirani pravnici s položenim pravosudnim ispitom i dužim stažom imaju zaradu oko 32.000 dinara. Takodje, povećan je obim posla i smanjen broj zaposlenih, koji zbog niskih primanja napuštaju pravosudje.

Miloševićeva je istakla da su se zaposleni u pravosudju odlučili na štrajk jer im je ministarka pravde Snežana Malović još pre godinu dana obećala povećanje zarada, a umesto toga dobi su stimulaciju od 3.600 dinara.

Ona je podsetila da je Republički odbor Sindikata pravosudja juče doneo odluku da 11. oktobra zaposleni u svim pravosudnim organima na teritoriji Srbije stupe u generalni štrajk.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk pravosudne administracije od danas

Izvor: Danas, 05.Okt.2010

Sa zahtevom za povećanje zarada radnici pravosudne administracije u Beogradu i Nišu započeće danas generalni štrajk, dok će u ostalim gradovima Srbije generalni štrajk početi u ponedeljak, istaknuto je juče na konferenciji za novinare Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Srbije.

Nastavak na Danas...

Štrajk sudske administracije

Izvor: B92, 06.Okt.2010, 01:30

Beograd -- Zaposleni u sudskoj administraciji, članovi Sindikata pravosudnih organa, stupili u generalni štrajk...Oni traže povećanje osnovice za obračun plata i navode da od štrajka neće odustati do ispunjenja zahteva...Kako u Beogradu preživeti s platom koja iznosi manje od 200 evra? To je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.