U sudovima štrajk zbog malih plata

Izvor: B92, 06.Okt.2010, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sudovima štrajk zbog malih plata

Beograd -- Stanovnici Beograda danas neće moći da obave poslove u gradskim sudovima zbog štrajka zaposlenih u sudskoj administraciji.

U beogradskim sudovima će ujutru otpočeti generalni štrajk, dok će van glavnog grada obustava rada trajati jedan sat.

Prema rečima sekretara Republičkog odbora Sindikata pravosuđa Slađanke Milošević, štrajkači će ispred sudova iskazati nezadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog svog materijalnog položaja.

"Imaju jedan zahtev a to je izjednačavanja osnovice, odnosno da ona bude u iznosu od 28 hiljada dinara. Od ušteda dobijenih reformom pravosuđa obećanih od ministarke pravde i bez zahvatanja u budžet", kaže Miloševićeva.

Sindikat pravosuđa ne vidi drugi način da se izbori za ono što im je obećano, kaže Slađanka Milošević.

"Doći će do zastoja u radu, ali ono što možemo da kažemo je da će se raditi hitne stvari a to su pritvori i žalbe, privremene mere", kaže Miloševićeva.

Dakle, administracija u beogradskim sudovima danas stupa u generalni štrajk, dok će njihove kolege širom Srbije nakon jednočasovnih prekida rada takođe potpuno obustaviti rad u ponedeljak.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.