Štrajkački odbor Fijata danas odlučuje o daljim koracima

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkački odbor Fijata danas odlučuje o daljim koracima

Štrajk 2.000 radnika firme "Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA)" ušao je u 15. dan, a pošto još nema pregovora, Štrajkački odbor danas treba da odluči šta će dalje.

U Štrajkačkom odboru je agenciji Beta rečeno da njegovi predstavnici od jutros razgovaraju sa štrajkačima iz prve smene i objašnjavaju da Štrajkački odbor uopšte nije otpočeo pregovore sa poslodavcem, već da, po pisanju medija, sa FCA verovatno pregovara samo država.

Krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle sedmice, Ministarstvo privrede Srbije je predložilo štrajkačima protokol koji su oni odbacili pošto je Štrajkački odbor ocenio da je to bio predlog za prekid štrajka, a ne za pregovore, te je Vladi ponudio svoju verziju.

Štrajk u FCA počeo je 27.juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Chrysler

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.