Stabilno stanje pacijenta u izolaciji za koga se sumnja da ima tropsku bolest

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilno stanje pacijenta u izolaciji za koga se sumnja da ima tropsku bolest

Pacijent koji je juče primljen u Klinički centar Vojvodine (KCV) sa simptomima povišene telesne temperature i umora i koji je stavljen u izolaciju zbog mogućnosti da se radi o nekoj od tropskih bolesti danas je stabilnog stanja, izjavila je Upravnice klinike za infektivne bolesti u KCV Vesna Turkulov.

"Pacijent je danas stabilnog stanja, a dok se čekaju rezultati svih analiza pacijent prima široku adevatnu terapiju koja pokriva veći sektar tropskih bolesti", rekla je Turkulov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tanjugu povodom pacijenta koji je prethodnog dana dosao iz Afrike.

Ona je naglasila da nema nikakvih razloga za paniku i da su preduzete sve preventivne epidemiološke mere predvidjene zakonom, odnosno da su obaveštene sve nadležne institucije i uzeti svi laboratorijski nalazi čije analize su u toku.

"Po dobijanju laboratorijskih nalaza, sve nadležne službe biće obaveštene i ukoliko bude potrebe, u skladu sa eventualnim potrebama biće preduzimane dalje mere", objasnila je Turkulov.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.