Slovačka: Premijer protiv širenja islamske kulture u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka: Premijer protiv širenja islamske kulture u Evropi

26.01.2015. -

Predsednik vlade Slovačke Robert Fico izjavio je da se njegova zemlja protivi masovnoj imigraciji muslimana u Evropu i širenju islamske kulture na kontinentu.

"U Slovačkoj je dominantna katolička crkva i zato se ne možemo prihvatiti da nam dođe 300-400 hiljada muslimana, počnu ovde da prave džamije i menjaju karakter naše države", navodi agencija TASS reči Fica.

Prema perspektivi širenja islama, slovačko stanovništvo ima slične bojazni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kao i Nemci i Francuzi, nastavio je premijer. Međutim, republika će, po njegovim rečima, ostati otvorena za imigrante koji žele da postanu deo slovačkog društva, prihvate jezik i kulturu slovačkog naroda.

"Pristojni ljudi su dobrodošli. Oni imaju pravo da dođu i uz određene uslove dobiju državljanstvo, nađu posao. Međutim, oni ne treba da menjaju karakter, kulturu i vrednosti naše države", kazao je Fico. 

Izvor: Glas Rusije, foto: FOTOBANK/Getty Images    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.