Škole ukidaju treću smenu

Izvor: S media, 12.Nov.2010, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole ukidaju treću smenu

Ministar prosvete Žarko Obradović i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović potpisali su danas protokol o izgradnji dve škole u tom gradu, čime će biti ukinut rad djaka u trećoj smeni i smanjen broj učenika u odeljenju.

Prema Obradovićevim rečima, školski objekti biće sagradjeni u okviru Programa modernizacije škola, koji Srbija realizuje u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.

"Biće napravljene dve škole, jedna potpuno nova, i druga, osnovna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << škola 'Rifat Burdžović Tršo' biće rekonstruisana", rekao je Obradović, dodajući da će nova škola biti površine 3.000 kvadratnih metara.

Ideja je da se odmah pristupi početku radova, kako bi škola eventulano bila završena do nove školske godine, čime bi se obezbedilo pohadjanje nastave u kvalitetnijim uslovima, u skladu sa standardima u obrazovanju, kazao je Obradović.

On je objasnio da je lokalna samouprava obezbedila infrastrukturu i sprovela sve pripremne radnje.

Obradović je danas u Novom Pazaru posetio i Državni univerzitet i sa rektorom Ćemalom Dolićninom uručio indekse studentima masters studija.

On je naveo da je država odobrila 36 stipendija za doktorske studije na tom univerzitetu.

Obradović je zajedno sa ministrom za rad i socijalnu politiku Rasimom Ljajićem popodne otvorio i deo puta u blizini manastira Sopoćani, koji povezuje Novi Pazar sa donjim delom Peštera.

"Time su stvoreni uslovi za bolji protok saobraćaja, lakši put i naravno da djaci mogu brže i lakše dodju do škola", rekao je Obradović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kraj treće školske smene u Novom Pazaru

Izvor: Glas javnosti, 13.Nov.2010, 07:07

NOVI PAZAR - Ministar prosvete Žarko Obradović i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović potpisali su Protokol o saradnji Ministarstva i grada na projektu izgradnje dve škole u tom gradu...Protokol predviđa izgradnju osnovne škole u naselju Šestovo i dogradnju sprata, kao i kompletno renoviranje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.