Kraj treće školske smene u Novom Pazaru

Izvor: Glas javnosti, 13.Nov.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj treće školske smene u Novom Pazaru

NOVI PAZAR - Ministar prosvete Žarko Obradović i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović potpisali su Protokol o saradnji Ministarstva i grada na projektu izgradnje dve škole u tom gradu.

Protokol predviđa izgradnju osnovne škole u naselju Šestovo i dogradnju sprata, kao i kompletno renoviranje osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo". Mahmutović je rekao da će izgradnja škola početi na proleće, a da će radovi trajati šest meseci.

Obradović je, obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se novinarima, izjavio da će kapacitet jedne škole biti 3.000, a druge 1.900 metara kvadratnih. "Suština je što ćemo sa dve nove škole rasteretiti postojeći školski sistem, ukinuti treću smenu i stvoriti uslove svoj deci Novog Pazara da imaju iste uslove za učenje", zaključio je Obradović.

"Znanje je nešto što najduže traje i najviše se isplati i svi napori Ministarstva prosvete idu u smeru da se podigne kvalitet obrazovanja", rekao je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ministar prosvete Srbije Žarko Obradović. Na promociji nove generacije master studenata najmlađeg državnog univerziteta u Srbiji, on je poručio da je Srbija "nezaustavljiva na putu ka Evropskoj uniji". "Iako su naše materijalne mogućnosti ograničene, već sada se iz budžeta finansira školovanje jednog dela master studenata, a ove godine, prvi put u istoriji visokog školstva finansiramo i doktorske studije", naglasio je Obradović.

On je pozvao master studente Državnog univerziteta da ozbiljno prihvate obaveze na master studijama i da svojim novim znanjima pomognu da Novi Pazar brže napreduje na putu razvoja. Obradović je izjavio da se sa Savetom Evrope radi na kreditu koji bi omogućio da se izgradi studentski dom u Novom Pazaru.

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Ćemal Doličanin naglasio je da se iz budžeta države ove godine finansira školovanje 50 studenta master studija u okviru ove visokoškolske ustanove, a da je određena budžetska kvota i za 36 studenata doktorskih studija.

"Ministarstvo prosvete pokazuje razumevanje i za rešavanje pitanja studentskog standarda. Ja sam optimista da će brzo biti sagrađen i studentski dom, a studentski restoran je pri kraju izgradnje", istakao je Doličanin. Svečanosti na Državnom univerzitetu prisustvovali su i pomoćnik ministra prosvete Zoran Trninić, gradonačenik Meho Mahmutović, kao i predsavnici grada Novog Pazara i opštine Raška.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.