Rudari ne mogu u jame, nema ko da im potpiše ugovore o radu

Izvor: Blic, 04.Maj.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari ne mogu u jame, nema ko da im potpiše ugovore o radu

Predsednik Sindikata radnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU) Resavica Nebojša Milenković, izjavio je danas Tanjugu da oko 300 rudara ovog preduzeća ne može u rudarske jame, jer nema ko da im potpiše nove ugovore o radu.

Reč je o radnicima u svih devet rudnika JP PEU koji su direktno vezani za proizvodnju, a kojima su 30. aprila istekli ugovori o radu.

Nove ugovore, koji su spremni, nema ko da potpiše, jer je dosadašsnji v. d. direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stevan Dželatović, pre 13 dana uhapšen zbog mita.

- Njemu je Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana, Vlada ga je pre osam dana razrešila dužnosti, a nije imenovala drugog - objasnio je Milenković.

On je izrazio očekivanje da će "Vlada još danas imenovati novog v. d direktora JP PEU, koji će potpisati ugovore i time će problem biti rešen".

Prema tvrdnjama Milenkovića, zbog toga što rudari, zbog ne potpisanih ugovora, ne mogu u jame, dnevno se manje kopa 80 do 100 tona uglja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vuković na čelu "Resavice"

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2017

Vlada Srbije izabrala je danas Marka Vukovića (33) za novog v. d. direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica”, saznaju „Novosti” Vlada Srbije izabrala je danas Marka Vukovića (33) za novog v. d. direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.