Raspisan tender za obnovu Muzeja savremene umetnosti

Izvor: RTS, 18.Mar.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan tender za obnovu Muzeja savremene umetnosti

V. d. direktora Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada rekao je da je lepa vest to što je zvanično objavljen tender za obnovu Muzeja.
Tender je objavljen i sada čekamo 40 dana da se jave ponuđači, rekao je Nakarada i ukazao da ne želi da govori o onome što se ranije dešavalo u postupku obnove Muzeja, jer hoće pozitivno da razmišlja.

Nakarada je istakao da svi zaposleni u Muzeju nestrpljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čekaju da počne obnova.
Tender je objavljen na sajtu Muzeja savremene umetnosti i na portalu javnih nabavki, napomenuo je Nakarada i izrazio očekivanje da će se zgrada Muzeja uskoro vratiti svojoj svrsi, organizovanju izložbi.
Član Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti Dušan Otašević je rekao da deli optimizam Nakarade i da se nada da je ovo poslednje konferencija za novinare na kojoj se najavljuju radovi i da veruje će naredni put biti proslavljan njihov završetak.
"Sa nestrpljenjem čekam kao i vi. Ima mladih ljudi koji se ne sećaju kakvi su redovi bili ispred Muzeja prilikom otvaranja izložbi značajnih domaćih i stranih umetnika", istakao je Otašević.
Ministar kulture Ivan Tasovac je rekao da u ovom trenutku ne treba očekivati navijanje bilo kakvih satova koji bi odredili rok za završetak radova.
"Koga zmija ujede, taj se i guštera plaši", napomenuo je Tasovac.
Istakao je da je jako važno podvući da Ministarstvo nije dozvolilo da nijedan dinar novca poreskih obveznika završi u bilo čijim privatnim džepovima.
"To ni dalje nećemo dozvoljavati. I to se tiče i Muzeja savremene umetnosti i drugih muzeja, kao i kompletnog funkcionisanja sistema kulture", poručio je Tasovac.
Vrednost javne nabavke za obnovu Muzeja savremene umetnosti iznosi 689.150.000 dinara.
Nova stalna postavka muzeja koncepcijski je već pripremljena. Kada će Muzej savremene umetnosti biti otvoren, nije saopšteno. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Objavljen tender za MSU: "Satove nećemo postavljati"

Izvor: B92, 18.Mar.2016

Lepa vest je da smo zvanično objavili tender za obnovu Muzeja savremene umetnosti sa nadom da ćemo se uskoro vratiti u matičnu zgradu, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Muzeja Slobodan Nakarada..."Tender je objavljen i sada čekamo 40 dana da se jave ponuđači", rekao je Nakarada i ukazao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.