Pregovori u Vrnjačkoj Banji bez rezultata

Izvor: RTS, 05.Jan.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori u Vrnjačkoj Banji bez rezultata

Pregovori vlasnika firme ATP Morava iz Vrnjačke Banje i predstavnika sindikata bez rezultata. Radnici najavljuju da će do daljnjeg nastaviti sa blokadom autobuske stanice u Banji.

Pregovori Samostalnog sindikata i sindikata "Nezavisnost" Autotransportnog preduzeća "Morava" u Vrnjačkoj Banji sa vlasnikom firme, koji su danas vođeni u prisustvu predstavnika opštine Vrnjačka banja, završeni su bez rezultata.

Predsednik Veća samostalnog sindikata Vrnjačke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Banje Ljubomir Rakezić izjavio je da su sindikati "Morave" organizovali štrajk i blokirali autobusku stanicu koja pripada tom preduzeću, zahtevajući da se radnicima isplate četiri zaostale plate iz prošle godine.

Radnici takođe traže da im se isplate dnevnice za poslednje dve godine i poveže radni staž, s obzirom da nije uplaćivan doprinos za penzije i socijalno osiguranje.

Prema rečima Rakezića, vlasnik preduzeća Ostoja Tegeltija je odbio da bilo šta plati, izjavivši da nema para, "a nije ponudio čak ni da radnicima, koji nemaju od čega da žive, isplati bar jedan deo".

Predstavnici opštine su ponudili, kaže Rakezić, da preduzeću "Morava" odmah uplate godišnji prevoz od 12 miliona dinara, da bi vlasnik isplatio radnike, što je on odbio, uz obrazloženje da je preduzeće u blokadi i da će pare odmah otići poveriocima.

Tegeltija je kao rešenje ponudio da proda jedan deo zemljišta, koje pripada stanici, nekom investitoru, koji će tu nešto da gradi, što su radnici odbili, s obzirom da nije reč o građevinskom zemljištu i da bi za dobijanje dozvole možda trebalo da proteknu i dve tri godine, ukazao je Rakezić.

Sindikati smatraju da radnici mogu da budu isplaćeni preko drugog preduzeća istog vlasnika, koje nije u blokadi i najavljuju da će do daljnjeg nastaviti sa blokadom autobuske stanice, rekao je Rakezić, uz napomenu da će Skupština opštine Vrnjačka Banja sutra pokušati da predloži neko rešenje, s obzirom da blokada stanice parališe saobraćaj i turizam.

Radnici Autotransporta Morava blokirali su u ponedeljak autobusku stanicu u Vrnjačkoj Banji.

Tegeltija je 2006. godine kupio "Autoprevoz" iz Vrnjačke Banje od Akcijskog fonda, posle prethodne propale privatizacije i ono od tada posluje pod imenom "Morava" i zapošljava 255 radnika.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregovori o deblokadi stanice u Vrnjačkoj Banji bez rezultata

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Jan.2010

Pregovori Samostalnog sindikata i sindikata "Nezavisnost" Autotransportnog preduzeća "Morava" u Vrnjačkoj Banji, sa vlasnikom firme, koji su danas vodjeni u prisustvu predstavnika opštine Vrnjačka banja, završeni su bez rezultata. Predsednik Veća samostalnog sindikata Vrnjačke Banje Ljubomir...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.