Potpisan Memorandum o pravima deteta

Izvor: Akter, 19.Jun.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Memorandum o pravima deteta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lo potpisali su danas Memorandum o razumevanju

Memorandum je potpisan s ciljem da se deci u Beogradu obezbede prava definisana Konvencijom UN i zakonima Srbije.

"Cilj je da deci i omladini u gradu Beogradu, kojih je 317.000 po popisu stanovništva iz 2011, obezbedimo sva prava i olakšamo život kako bismo sa jedne strane poštovali Konvenciju UN, a s druge pokazali da brinemo o onima >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << koji su naša budućnost", rekao je gradonačelnik novinarima posle sednice Odbora za prava deteta u Skupštini grada.

Potpisivanje Memoranduma doprinosi ostvarivanju ciljeva definisanih Konvencijom UN o pravima deteta kao i regulativom i zakonima Srbije koji se bave ovom temom, rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da je u okviru obrazovno–vaspitnog sistema Beograda za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđeno 250 ličnih pratilaca, kao i da se radi na tome da grad, pored jednog prihvatilišta koje finansira, ima svoje pihvatilište u kojem će deca sa ulice moći da nađu utočište.

"Postoji potpuna spremnost Grada da se konačno na pravi način bavimo temom prava deteta", naveo je Mali.

Direktor Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lo rekao je da je potpisivanjem Memoranduma o razumevanju "potvrđena posvećenost u ispunjavanju prava deteta".

On je u tom pogledu istakao važnu ulogu medija, apelujući da ne treba navoditi samo negativne primere, već i pozitivnu praksu kako bi ljudi koji tu pozitivnu praksu sprovode imali više poverenja u ono što rade.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

VEĆA PRAVA DECE: Potpisan memorandum Grada Beograda i Unicefa

Izvor: Blic, 19.Jun.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predsedavao je danas drugom sednicom Saveta za prava deteta, na kojoj je potpisan Memorandum o razumevanju između Grada Beograda i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija. Memorandum je sa gradonačelnikom potpisao direktor kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen-Lo...Cilj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.