Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestali državni stambeni spisi

VRANJE - Iz pojedinih političkih krugova u Vranju najavljuju i upozoravaju da gradu pod Pržarom, ali i Pčinjskom okrugu preti vrelo i nestabilno političko leto zbog obelodanjivanja nestanka 14 predmeta o stanovima iz državnog stambenog fonda. Nebojša LJubić, načelnik gradske uprave, zahtevao je detaljnu istragu i podnošenje prijave protiv NN izvršioca za nestanak državnih stambenih spisa.

Jovan Stošić, načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << službe za imovinsko pravne poslove, tvrdi da su se predmeti o stanovima nalazili u istoj prostoriji 10-20 godina i da do sada nisu nestajali.

Naime, 1997. godine je utvrđeno da je opština Vranje vlasnik 45 stanova koji su dodeljeni deficitarnim kadrovima. Najveći broj tih stanova je u naselju Ledena stena, ali se donedavno nije znalo ko u njima stanuje.

Međutim, još se pouzdano ne znaju imena i prezimena onih čija su dokumenta nestala. Nezvanično se za nekoliko korisnika tvrdi da stanove izdaju u zakup, neki su ih zamenili, a za neke da su ih odavno prodali.

Novica Mitić, poverenik UGS „Nezavisnost“ za Pčinjski okrug, nije iznenađen aferom sa stanovima.

- Još jedno bacanje prašine u oči socijalno ugroženim i gladnim radnicima koji se bore za goli život. Sve se vrti u krug, a političari menjaju kao na traci, kao i do sada ništa se tu neće promeniti - kaže Mitić, dodajući da je Vranju što pre potrebna „kadrovska metla“.

Više opozicionih stranaka i partija u Vranju podržalo je ovu akciju najavom obelodanjivanja još preciznijih podataka o stanovima, kao i raznim zloupotrebama dnevnica, putnih troškova, kadrovskih i drugih stipendija i kredita, donacija, zapošljavanja, sumnjivim penzionisanjem supruga bez dana radnog staža, kupovinu nepostojećih automobila i klavira...

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

(Ne)poznati stanari u stanovima za socijalno najugroženije

Izvor: Danas, 08.Jun.2009, 20:37

Vranje - Načelnik Gradske uprave u Vranju Nebojša Ljubić Opštinskom tužilaštvu u Vranju podneo je krivičnu prijavu protiv N.N. lica, a nakon što je ustanovljeno da je nestalo 14 predmeta sa dokumentacijom vezanom za stanove u vlasništvu grada. Incident se desio neposredno nakon što je Demokratska...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.