Ne kladionicama blizu škola

Izvor: B92, 04.Avg.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne" kladionicama blizu škola

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je zatvoreno 86 kladionica u glavnom gradu koje su radile na manje od 150 metara od škola.

On je najavio izmene zakona koje predviđaju povećanje te udaljenosti od škola i poručio kladioničarima da na vreme razmišljaju o preseljenju.

Đilas je danas obišao kladionicu u Otona Župančiča na Novom Beogradu koja je zatvorena jer je bila na nekoliko desetina metara od Srednje turističke škole.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je podsetio da je ta akcija pokrenuta pre nešto manje od godinu dana i rekao da gradskim i republičkim vlastima nije bilo lako da posao obave zbog složene procedure utvrđivanja udaljenosti kladionica od škola.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić rekao je novinarima da je plan da izmene zakona u potpunosti spreče ne samo klađenje već i ulazak u kladionice osobama mlađim od 18 godina kao i da se kazne za nepoštovanje propisa povećaju na 100.000 dinara.

On je rekao da je nacrt zakona već napravljen i izrazio uverenje da će doći na dnevni red parlamenta u septembru. Potvrdio je da se udaljenost kladionica od škola neće meriti vazdušnom linijom već najbližom pešačkom stazom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvorene sve sportske kladionice u blizini škola

Izvor: Studio B, 04.Avg.2010

U gradskoj akciji zatvaranja kladonica u blizini škola zatvorena je još jedna, koja se nalazi na samo 50 metara od srednje turističke škole na Novom Beogradu. ..Grad Beograd i Ministarstvo finansija zatvorili su 86 kladionica, koje se nalaze na udaljenosti manjoj od 150 metara od osnovnih i srednjih...

Nastavak na Studio B...

U Beogradu zatvoreno 86 kladionica

Izvor: Šumadija Press, 04.Avg.2010

Grad Beograd i Ministarstvo finansija Srbije zatvorili su 86 kladionica koje se nalaze na udaljenosti manjoj od 150 metara od osnovnih i srednjih škola, izjavio je danas gradonačelnik Dragan Đilas.

Nastavak na Šumadija Press...

Bez kladionica u blizini škola

Izvor: Press, 05.Avg.2010, 01:44

Gradska uprava uzda se u novi zakon kojim će minimalna udaljenost kockarnica od škola biti povećana za 50 metara. Tako će ubuduće svi objekti za igre na sreću morati da budu udaljeni najmanje 200 metara od najbliže škole. Tokom akcije koja je pokrenuta pre skoro godinu dana u prestonici je zatvoreno...

Nastavak na Press...

Đilas tera kladionice dalje od škola

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2010

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je zatvoreno 86 kladionica u glavnom gradu koje su radile na manje od 150 metara od škola i najavio izmene zakona koje predviđaju povećanje te udaljenosti od škola...Gradonačelnik je novinarima na Novom Beogradu rekao da je ideja da izmene...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.