Zatvorene sve sportske kladionice u blizini škola

Izvor: Studio B, 04.Avg.2010, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorene sve sportske kladionice u blizini škola

U gradskoj akciji zatvaranja kladonica u blizini škola zatvorena je još jedna, koja se nalazi na samo 50 metara od srednje turističke škole na Novom Beogradu.

Grad Beograd i Ministarstvo finansija zatvorili su 86 kladionica, koje se nalaze na udaljenosti manjoj od 150 metara od osnovnih i srednjih škola, rekao je gradonačelnik Dragan Đilas, koji je danas na Novom Beogradu posetio jednu od lokacija gde je do nedavno radila kladionica.

- Pre otprilike godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << započeli smo akciju zatvaranja kladionica i do sada smo zatvorili sve za koje imamo podatke da se nalaze preblizu školama. Danas kada stojimo u neposrednoj blizini Turističke škole veoma sam srećan što na obližnjoj kladionici vidim natpis „zatvoreno". To nije bio lak posao, ali smo svi zajedno to uspeli da uradimo. Očekujemo i izmenu Zakona o igrama na sreću koji će minimalnu udaljenost kladionica od škola povećati sa 150 na 200 metara, a mi smo u saradnji sa direktorima škola i ovlašćenom geodetskom kućom već spremili spisak od 31 kladionice koje će biti sporne. Njihovim vlasnicima savetujemo da već sada počnu pripreme za zatvaranje tih objekata i nalaženje drugih lokacija - kazao je gradonačelnik Dragan Đilas.

Miodrag Đidić, državni sekretar u Ministarstvu finansija, rekao je da su inspektori širom Srbije izvršili 196 kontrola kladionica, od čega 186 u Beogradu. On je potvrdio da se na jesen očekuje izmena Zakona o igrama na sreću.

- Osim što će minimalnu udaljenost kladionica od škola povećati sa 150 na 200 metara, novi zakon će maloletnim licima potpuno zabraniti ulaz u takve objekte. Maloletnici su do sada mogli da uđu, ali nisu smeli da se kockaju, a novi propis će im zabraniti i sam ulazak u kladionice. Kazne za one koji prekrše takvu odbredbu povećane su deset puta, pa će kladionica koja dozvoli ulaz maloletniku platiti kaznu od 100.000 dinara, a odgovorno lice biće dužno da plati 5.000 dinara - istakao je Đidić.

Đidić je pojasnio da se udaljenost kladionice od škole ne meri vazdušnim već pešačkim putem. On je rekao da će protiv vlasnika kladionica koji se usude da ponovo otvore svoje objekte za kockanje biti podnete krivične prijave.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić rekao je da će zakon koji reguliše ovu oblast sigurno biti sproveden i savetovao vlasnicima kladionica da pronađu druge lokale u kojima bi se bavili ovom delatnošću.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.